Evenimentul Zilei > Monden > Alertă! Regina Elisabeta a II-a e din ce în ce mai slăbită. Fiul ei a ajuns în fața preoților
Alertă! Regina Elisabeta a II-a e din ce în ce mai slăbită. Fiul ei a ajuns în fața preoților

Alertă! Regina Elisabeta a II-a e din ce în ce mai slăbită. Fiul ei a ajuns în fața preoților

Cu doar câteva zile înainte de a marca 74 de ani de la căsătoria cu prințul Phillip, regina Elisabeta a transmis un mesaj emoționant prin intermediul celui de-al 4-lea copil al ei, prințul Edward, conte de Wessex. Suverana în vârstă de 95 de ani și-a exprima dezamăgirea din cauza faptului că durerile apărute recent în zona lombară o împiedică să participle la al 11-lea Sinod General al Bisericii Anglicane.

Mesajul dictat de Regina Elisabeta a II-a a fost citit în sesiunea de deschidere a celui de-al 11-lea Sinod General al Bisericii Anglicane: „Este greu de crezut că au trecut peste 50 de ani de când eu și prințul Philip am participat la prima ședință a Sinodului General.

Niciunul dintre noi nu poate încetini trecerea timpului și, deși ne concentrăm adesea asupra a tot ceea ce s-a schimbat între timp, multe lucruri rămân neschimbate, inclusiv Evanghelia lui Hristos și învățăturile sale.″

Regina s-a căsătorit cu prințul Philip la 20 noiembrie 1947, iar ducele a încetat din viață după mai bine de 70 de ani de căsnicie. Nefericitul eveniment a fost înregistrat în aprilie 2021.

Contele de Wessex a citit discursul mamei sale în fața episcopilor și a clerului de la Church House, sediul din Westminster al Bisericii Anglicane. El a scos în evidență că regina „regretă profund″ că nu a putut participa.

foto: flickr.com – Regina Elisabeta a II-a și prințul Phillip

Regina Elisabeta a II-a lipsește de la Sinodul General pentru prima dată în 51 de ani

Este pentru prima dată în 51 de ani când suverana, care are și rolul de guvernator suprem al bisericii, a lipsit de la vizita sa cincinală la Sinod. Sinodul General este organul deliberativ și legislativ tricameral al Bisericii Anglicane.

Sinodul a fost instituit în 1970, înlocuind Adunarea Bisericii, și reprezintă punctul culminant al unui proces de redescoperire a autoguvernării Bisericii Anglicane, care a început în anii 1850.

Din cauza durerilor în zona lombară, regina a fost nevoită să se retragă de la slujba din Duminica comemorării din weekend. Majestatea Sa a lipsit de la acest eveniment doar de șase ori în timpul domniei sale. S-a întâmplat când era însărcinată sau când era plecată în turneu.

Vorbind azi, prințul Edward a declarat în fața Sinodului General „probabil înțelegeți de ce″ regina nu a fost prezentă pentru a-și ține discursul. Așadar, Edward a spus membrilor Adunării Naționale a Bisericii Anglicane că regina își trimite „scuzele sale sincere și profunde că nu poate fi prezentă astăzi aici″.

Printre altele, Regina Elisabeta a II-a s-a referit și la pandemia de coronavirus

În discurs, regina a descris, de asemenea, pandemia de coronavirus ca fiind o perioadă „de anxietate, de durere și de oboseală″. „Nu am avut timp să vorbim despre asta. Bineînțeles, în societatea noastră modernă, bogată în diversitate, bunăstarea națiunii depinde de contribuția oamenilor de toate credințele.

foto: flickr.com

Pentru oamenii de credință, ultimii ani au fost deosebit de grei, cu restricții fără precedent în ceea ce privește accesul la confortul și liniștea cultului public. Pentru mulți, a fost o perioadă de anxietate, de durere și de oboseală.

Cu toate acestea, Evanghelia a adus speranță, așa cum a făcut-o de-a lungul veacurilor; iar Biserica s-a adaptat și și-a continuat slujirea, adesea în moduri noi, cum ar fi formele digitale de închinare″, a mai spus regina Elisabeta a II-a.

Cel de-al 11-lea Sinod a fost ales la începutul acestei toamne pentru un mandat de cinci ani și se va reuni de două sau trei ori pe an. Membrii vor discuta probleme naționale, inclusiv decalajul dintre bogați și săraci în Marea Britanie. Totodată, vor lucra la elaborarea unei noi strategii pentru Biserica Anglicană.

În discurs, regina a reamintit bisericii de „responsabilitățile sale grele″ în luarea unor „decizii dificile″ cu privire la viitorul bisericii. Edward a adăugat: „În unele domenii, vor exista, desigur, puncte de vedere diferite și speranța mea este că veți fi întăriți de certitudinea iubirii lui Dumnezeu, în timp ce lucrați împreună și vă bazați pe tradiția Bisericii de unitate în părtășie pentru sarcinile care vă așteaptă.″

Soțul reginei, ducele de Edinburgh, a murit în aprilie, la 99 de ani. Sâmbătă va fi prima aniversare a căsătoriei lor de la moartea lui Philip. Regina și ducele ar fi sărbătorit 74 de ani de căsătorie, conform The Sun.