Evenimentul ZileiActualitateUpdate: Alerta cu bombă de la mall-ul din Constanța a fost falsă. Centrul comercial a fost redeschis

Update: Alerta cu bombă de la mall-ul din Constanța a fost falsă. Centrul comercial a fost redeschis

Update: Alerta cu bombă de la mall-ul din Constanța a fost falsă. Centrul comercial a fost redeschis
Alerta cu bombă de la City Mall Constanța a fost una falsă. Pirotehniștii au verificat întreg centrul comercial, fără să găsească niciun element pirotehnic. Magazinele au fost redeschise după ce autoritățile s-au asigurat că nu există niciun risc. Persoana care a dat alerta la 112 este un bărbat cunoscut cu probleme psihice.

Update: Polițiștii au reușit să identifice persoana care a dat alerta cu bombă de la City Mall Constanța. Este vorba despre un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice, pe care organele l-au găsit pe bulevardul I.C. Brătianu din municipiul Constanţa. A fost dus la Secția de Poliție 4 unde a fost amendat.

„Bărbatul, de 33 de ani, este cunoscut cu afecţiuni psihice. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, la O.U.G. 34/2008. De asemenea, a fost luată măsura internării la Secţia de Neuropsihiatrie Palazu Mare, în vederea efectuării unor examinări medicale de specialitate”, a transmis IPJ Constanţa.

Pirotehniștii au verificat întregul centru comercial, iar amenințarea cu bombă s-a dovedit a fi falsă. City Mall Constanța a fost redeschis după finalizarea verificărilor.

„Intervenţia specialiştilor pirotehnişti din cadrul Serviciului Român de Informaţii şi ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale s-a finalizat. În urma examinării complexului comercial nu au fost identificate elemente de interes pirotehnic. Activitatea centrului comercial a fost reluată în condiţii de siguranţă”, a mai precizat IPJ Constanţa.

Știrea inițială: Sute de oameni au fost evacuați duminică după-amiază din City Mall Constanța. Surse neoficiale susțin că ar fi vorba despre o amenințare cu bombă, informații confirmate și de purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Poliția, jandarmeria și pompierii s-au deplasat la fața locului și au asigurat perimetrul. Reprezentanții ISU au declarat pentru ct100.ro că sunt în sprijin la o intervenție la City Park Mall cu o autospecială de stingere cu apă și cu spumă, o descarcerare, un echipaj SMURD și o autoscară.

Alertă cu bombă la City Mall Constanța

„Astăzi, în jurul orei 17.00, polițiștii constănțeni au fost sesizați, prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că, în incinta unul complex comercial situat pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu din municipiul Constanța, ar exista o bombă.

Imediat după primirea apelului, la fața locului s-au deplasat polițiștii constănțeni, pentru asigurarea perimetrului de siguranță, specialiști pirotehniști ai Serviciului Român de Informații și ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, pentru efectuarea verificărilor specifice din domeniul de competență, precum și echipaje de pompieri.

Menționăm faptul că toată zona în cauză, inclusiv complexul comercial, a fost evacuată de forțele de ordine. Persoana care a apelat 112 a fost identificată și depistată în municipiul Constanța la ora 17.50, urmând a fi condusă la sediu pentru stabilirea situației de fapt.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.


Accesează: