Evenimentul Zilei > Politica > ALDE a rămas FĂRĂ VICEPREȘEDINTE la CJ Constanța. De vină, aliații din PSD
ALDE a rămas FĂRĂ VICEPREȘEDINTE la CJ Constanța. De vină, aliații din PSD

ALDE a rămas FĂRĂ VICEPREȘEDINTE la CJ Constanța. De vină, aliații din PSD

Daniel Learciu, fost președinte al organizației județene a ALDE Constanța, dat afară din partid din cauza unui conflict intern, și-a reluat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean după ce Tribunalul a suspendat ordinul prefectului privind încetarea calității de consilier județean.

CJ Constanța are, astfel, singurul vicepreședinte independent din țară. Daniel Learciu a revenit la serviciu, ocupându-și locul la tribuna CJ Constanța. Asta pentru că Tribunalul Constanța "a admis cererea formulată de reclamantul Learciu Dumitru Daniel, în contradictoriu cu pârâtul Prefectul județului Constanța. Dispune suspendarea executării Ordinului Prefectului Judeţului Constanţa nr 491/25.10.2018 privind constatarea încetării de drept, înainte de termen, a mandatului de consilier judeţean în cadrul CJ Constanţa şi declararea ca vacant a locului de consilier judeţean, până la soluţionarea pe fond a cererii în anulare act administrativ. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare”.

 

Filiala ALDE Constanța reacționează printr-un comunicat de presă în care pentru situația creată pare să dea vina pe conducerea locală PSD. “Learciu Dumitru Daniel NU MAI ESTE MEMBRU ALDE. Acesta și-a pierdut calitatea de membru prin radiere, deoarece nu și-a plătit cotizația, conform statutului partidului. ALDE Constanța se delimitează de orice acțiune în legătură cu această persoana. Probabil acesta reprezintă interesele altor persoane sau entități de la nivelul conducerii județului Constanța. Este bine să reamintim că alianțele politice se fac între partide, la nivel național dar și județean, nu între persoane. Îi asigurăm pe colegii noștri din PSD, că noi, cei din ALDE Constanta suntem parteneri onești”, potrivit ALDE Constanța.

Cel mai amuzat pare să fie celălalt vicepreședinte al CJ Constanța, Claudiu Palaz (PMP), care oricum anunțase să nu va vota validarea unui mandat de nou consilier județean pentru care ALDE ar fi negociat cu PSD să obțină și funcția de vicepreședinte al CJ Constanța. “Daniel Learciu poate fi considerat consilier județean independent, la această oră pentru că nu este atacat fondul privind excluderea dumnealui ci este atacat ordinul prefectului.  Atâta timp cât actul prin care a fost eliberat din funcție este atacat, iar motivul pentru care a fost exclus încă nu este suspendat, avem pentru prima dată un consilier independent pe țară. Și ALDE a pierdut un vicepreședinte. Deci dumnealui rămâne pe funcția de vicepreședinte al CJ Constanța. Nu a existat vreun act al CJ Constanța prin care să fi fost schimbat din funcția de vicepreședinte” a declarat Claudiu Palaz în deschiderea ședinței ordinare a CJ Constanța.