Evenimentul Zilei > Actualitate > Ajutor! Coreea de Sud ne trimite echipamente cu o aeronavă NATO
Ajutor! Coreea de Sud ne trimite echipamente cu o aeronavă NATO

Ajutor! Coreea de Sud ne trimite echipamente cu o aeronavă NATO

 O aeronavă NATO va aduce, joi, în România, un transport cu cu 45 de tone de echipamente medicale din Coreea de Sud.

Ministerul Apărării Naționale a solicitat Capabilității de Transport Aerian Strategic a NATO, care operează de pe Baza Aeriană Papa din Ungaria, desfășurarea unei misiuni aeriene de urgență, pentru transportul a aproximativ 45 de tone de echipament medical de la Seul la București, informează oficialii români.

Echipamentele, 100.000 de combinezoane de protecție, au fost achiziționate de statul român prin Oficiul Național de Achiziții Centralizate, în cadrul eforturilor de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19 în țara noastră.

”Aeronava va ateriza pe Aeroportul Otopeni joi, 26 martie. Zborul este efectuat cu o aeronavă C-17 Globe Master III, în cadrul cotei de ore de zbor alocate României, ca stat membru al Capabilității de Transport Aerian Strategic.

Unul dintre comandanții echipajelor care operează aeronava pe timpul acestei misiuni este locotenent-comandorul George Crăciun, pilot din Forțele Aeriene Române, detașat în cadrul Capabilității de Transport Aerian Strategic”, au informat, într-un comunicat de presă, reprezentanții MApN.

Amintim și că România a semnat, în anul 2008, ca membru fondator, Memorandumul de Înțelegere pentru constituirea Capabilității de Transport Aerian Strategic, alături alte nouă țări NATO – Bulgaria, Estonia, Lituania, Olanda, Norvegia, Polonia, Slovenia, SUA și Ungaria două membre ale Parteneriatului pentru Pace:  Finlanda și Suedia.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.