John Davis a murit la 66 de ani, dar în decursul vieții lui a cântat foarte mulți ani pentru trupa Milli Vanilli. Cea care a făcut anunțul decesului este chiar fiica lui Davis, Jasmin.

„A făcut mulți oameni fericiți cu râsul și zâmbetul său, cu spiritul său fericit, dragostea și mai ales prin muzica sa. Vă cer o ultimă rundă de aplauze”, a scris Jasmin, pe contul său de facebook, unde a anunțat că John Dasvis a murit ca urmare a infectării cu noul coronavirus.

Potrivit presei de peste ocean, Davis s-a născut în Carolina de Sud după care care s-a mutat cu familia în Germania. În această țară, Davis a cunoscut recunoașterea mondială, după ce a fost angajat de o celebră casă de discuri, ca să fie vocea din spatea grupului Milli Vanilli, compus de in Fabrice Morvan și Rob Pilatus, cunosuți pentru playback-urile de zile mari pe care îl făceau. De altfel, după ce au câștigat un premiu Grammy, acesta le-a fost retras după ce s-a descoperit că au făcut playback.

Revenind la John Davis mai trebuie spus că a cântat piesa ”Girl You Know It’s True”, alături de alți cântăreți, iar mai apoi au fost menționați pe coperta discului imprimat ca fiind ”secundari”, adică vocile din spatele celor doi de la Milli Vanilli, care făceau playback.

Și-a dedicat viața combaterii playback-ului

Potrivit presei de specialitate, albumul cu piesele Milli Vanilli, în realitate fiind interpretate de Davis, a fost vândut în 11 milioane de exemplare. Cu această ocazia, pentru cel mai bun debut, Milli Vanilli a primit premiul Granny. Acest premiu le-a fost retras ulterior după ce s-a descoperit șarlatania.

În 1998, șeful casei de producție, Franck Farian a recunoscut că cei doi interpreți de la Milli Vanilli au făcut playback și că nu aveau niciun talent vocal, ci doar o prezență scenică de remarcat. De altfel, Pilatus a și murit în cursul anului 1998, ca urmare a unei supradoze de heroină.

Începând cu 2015, Morvan și Davis au făcut turnee împreună și au apărut în emisiunea lui Carmen Nebel. Davis a acordat o mare importanță faptului că „nu erau fake-urile lui Milli Vanilli”, drept pentru care a spus peste tot este „adevărata experiență Milli Vanilli”. Acest lucru l-a enervat la culme pe Frank Farian, care l-a amenințat pe Davis cu procese pentru calomnie.