Evenimentul ZileiEVZ SpecialAcuzații foarte dure lansate de Florin Cîțu. Premierul reclamă un fals în acte și arată cu degetul spre Vlad Voiculescu

Acuzații foarte dure lansate de Florin Cîțu. Premierul reclamă un fals în acte și arată cu degetul spre Vlad Voiculescu

Acuzații foarte dure lansate de Florin Cîțu. Premierul reclamă un fals în acte și arată cu degetul spre Vlad Voiculescu
Scandalul după demiterea lui Vlad Voiculescu, de la Ministerul Sănătății a căpătat proporții, iar Florin Cîțu, șeful Executivului, a ieșit la atac, luni.

Premierul Florin Cîțu a făcut acuzații foarte grave. După cum a afirmat șeful Executivului, documentul care a fost înregistrat la Ministerul Sănătății, prin care s-a înființat grupul de lucru pentru verificarea neconcordanței deceselor Covid arată ca un fals în acte.

„Investigăm, vedem ce se întâmplă. Nu aș fi știut de acest document dacă nu ar fi fost aruncat în spațiul public ca o dovadă a existenței unui presupus grup de lucru. După aceea am cerut investigații în detaliu și am descoperit că există acest document care arată ca un fals în acte. Un document a fost înregistrat după ce a fost creat.

Premierul Florin Cîțu acuză un fals în acte

Acolo sunt mai multe lucruri – un secretar de stat care nu știe legislația în vigoare – sunt mai multe lucruri acolo, dar le investigăm pe toate și, ca de fiecare dată, vom avea o concluzie și o prezentăm public.

Văd că aveți surse foarte bune și ați aflat ceea ce am aflat și eu astăzi, acea problemă cu înregistrarea cu același număr pentru două documente. Arată ca un fals în acte, dar nu pot să mă pronunț. Poate să fie și o greșeală, eu sunt gata să admit că ar putea fi și o greșeală, dar fără o analiză să vedem cine a înregistrat, când a înregistrat, cum a înregistrat, nu are sens să discutăm”, a spus premierul la Digi 24.

„Dacă ar fi existat acest grup de lucru, l-aș fi pus la lucru. De asta am cerut sâmbătă, dacă există acest grup de lucru să mi se dea un raport a ceea ce a făcut până acum ca să știm de unde pornim. Dacă nu există, facem unul! Nu am o miză în a crea un grup de lucru”, a mai afirmat șeful Executivului.

„Mai întâi că e ridicolă toată discuţia”

Pe de altă parte, Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, a vorbit și el despre marea controversă. „Mai întâi că e ridicolă toată discuţia. Când cineva semnalează o problemă gravă, de interes public, cum ar fi numărul deceselor de Covid-19, asta este tema şi la ani distanţă ca importanţă e că s-a făcut un grup de lucru şi că acest grup de lucru n-a apucat să funcţioneze, respectiv n-a apucat să constate care este dimensiunea problemei.

 Există o informare transmisă (către premier – n.red.), cu semnătura de primire de la cineva de la cancelarie, de la guvern, care a coborât, înţeleg şi a semnat de primire”, a menţionat Voiculescu. El a adăugat că acest grup de lucru nu a putut funcţiona, în condiţiile în care patru din cei cinci membri au plecat din minister odată cu demiterea ministrului”, a explicat Vlad Voiculescu la Prima TV.

„E incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta”

„Ideea că premierul spune «nu există grupul de lucru» – există. Dacă ne uităm la dată, vedem cât de ridicolă este toată discuţia asta. S-a înfiinţat în 12.04, noi în 14.04 am fost demişi, şi eu şi doamna doctor Moldovan, şi cu noi cred că patru din cei cinci membri.

Deci, dacă a existat sau nu a existat grupul de lucru, e incredibil că premierul vrea să vorbească despre asta, dar decizia există şi are un număr şi este la cabinetul secretarului de stat şi informarea care aducea la cunoştinţă premierului că există această problemă, ceea ce oricum am făcut şi eu în conferinţă de presă vineri, asta e ceva ce nu poate fi pus la îndoială”, a mai precizat fostul ministru al Sănătății.


Accesează: