Evenimentul Zilei > Social > Aceasta este singura soluţie pentru a scăpa de Covid-19! „Văd că nu se vorbeşte deloc”
Aceasta este singura soluţie pentru a scăpa de Covid-19! „Văd că nu se vorbeşte deloc”

Aceasta este singura soluţie pentru a scăpa de Covid-19! „Văd că nu se vorbeşte deloc”

În opinia prof. dr. Adrian Streinu Cercel singura soluţie de a opri pandemia este un tratament despre care nu se mai spune nimic la noi.
Prof. dr. Adrian Streinu Cercel a declarat că numai cu acest tratament am putea să scoatem virusul din circulaţie.
Metoda pentru stoparea pandemiei COVID-19  în România ar fi folosirea pe scară largă a tratamentului cu anticorpi monoclonali, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului Matei Balş din Capitală.
Este vorba de exact acelaşi tip de tratament care i-a fost administrat preşedintelui american, Donald Trump. Acest tratament ar proteja organismul pentru o perioadă de şase luni şi se foloseşte deja la Institutul Matei Balş din Capitală, mai spune expertul.

Anticorpii monoclonali, soluţia de ieşire din pandemie

Văd că nu se vorbeşte deloc de anticorpii monoclonali şi ei ar putea să reprezinte modalitatea de ieşire din pandemie. Ei sunt acum în stadiu foarte avansat de studiu şi înregistrează un element de siguranţă foarte important. În plus, ei reuşesc să neutralizeze şi să ţină sub control, pentru o perioadă de şase luni, o potenţială infecţie.

Eu, dacă aş fi organ decizional, m-aş orienta foarte repede spre o astfel de soluţie, în aşa fel încât să facem o administrare cât mai largă şi dacă reuşim să ţinem sub control circa 70% din populaţie, am scoate virusul din circulaţie, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Terapia se foloseşte deja şi în România

Managerul Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Bucureşti, dr. Streinu Cercel, a confirmat că unitatea pe care o conduce deja foloseşte această terapie. Noi folosim şi sunt de 2 tipuri de astfel de anticorpi: se folosesc şi în scop preventiv, la contacţi, dar şi în scop terapeutic, la cei care au dezvoltat infecţia cu Sars CoV-2, a explicat medicul aflat în linia întâi în lupta cu coronavirusul, potrivit Antena 3.

Bilanț COVID-19, 7 noiembrie. Câte cazuri noi s-au înregistrat în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 7 noiembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 296.999 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 201.114 pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 9.937 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: