Evenimentul Zilei > Actualitate > Abuzuri în uniformă. Femeie bătută de polițiști pentru că nu purta mască
Abuzuri în uniformă. Femeie bătută de polițiști pentru că nu purta mască

Abuzuri în uniformă. Femeie bătută de polițiști pentru că nu purta mască

Poliția din Arad a declanșat o anchetă după ce un polițist a bătut o femeie din localitatea arădeană Buteni, pentru că nu purta mască. Agentul e acuzat că ar fi lăsat femeia inconștientă pe stradă, iar aceasta a fost luată de o ambulanță și dusă la spitalul din Ineu.

Potrivit Poliției Arad, miercuri seara, prin apel la 112, s-a anunțat că pe raza localității Buteni o femeie este agresată de polițiști.

Femeie bătută de polițiști că nu purta mască

„La fața locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orășenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale”, transmite Poliția Arad.

La această oră, se fac cercetări pentru a se stabili înteaga stare de fapt și se audiază persoanele în cauză, urmând să fie luate măsurilor legale.

Până în prezent nu a fost depusă nicio plângere referitoare la agresiunea din Buteni.

Potrivit presei locale, femeia din Buteni ar fi fost bătută și lăsată inconștientă de un polițist, pentru că nu purta mască pe stradă. După ce a primit îngrjiri medicale, femeia a plecat acasă pe propria răspundere, scrie Digi24.

„Poliţiştii oraşului Sebiş au fost sesizaţi prin 112 despre faptul că, pe raza localităţii Buteni, o femeie ar fi fost agresată de poliţişti. La faţa locului a fost solicitat un echipaj SMURD, care a preluat o femeie de 50 de ani, aceasta fiind transportată la spitalul orăşenesc Ineu în vederea acordării de îngrijiri medicale. În continuare se vor efectua cercetări în vederea stabilirii stării de fapt, audierii persoanelor în cauză şi luarea măsurilor legale care se impun. Până la această oră nu a fost depusă nicio plângere”, a transmis IPJ Arad în noaptea de miercuri spre joi.

Poliția impune legea pumnului

Nu este singurul caz în care polițiștii fac legea pe stradă, „cum vor ei”. Trei agenți de la Secția 16 de poliție din Capitală sunt arestați preventiv, iar alți cinci sunt sub control judiciar după ce au agresat doi tineri care le reproșaseră polițiștilor că nu purtau masca de protecție în timp ce ce făceau controale de rutină în centrul Capitalei. Agenții Secției 16 acuzați de abuzuri nu ar fi însă la prima faptă.