Evenimentul Zilei > Actualitate > A murit fondatorul unuia dintre cei mai mari producători de vinuri din România
A murit fondatorul unuia dintre cei mai mari producători de vinuri din România

A murit fondatorul unuia dintre cei mai mari producători de vinuri din România

A murit la 91 de ani omul care a pus bazele uneia dintre cele mai importante companii viticole din țara noastră.

Liviu Octavian Necșulescu, fondatorul Jidvei, a murit la vârsta de 91 de ani. A fost antreprenorul care a pus bazele importantului producător de vinuri. Omul de afaceri s-a născut la Brăila, a dezvoltat afaceri la Arad, iar după dispariție va fi înmormântat în Constanța. Pe pagina de Facebook a celor de la Jidvei a fost postat un mesaj după moartea lui Liviu Octavian Necșulescu.

A pus bazele afacerii cu vin în anul 1999. Atunci când a cumpărat o parte din fosta Întreprindere Agricolă de Stat Jidvei. Apoi a achiziționat teren agricol pentru a planta viță de vie.

Mesaj pentru Liviu Octavian Necșulescu, după ce fondatorul Jidvei a murit

„Omul sfințește locul.

Îl poate face mai bun, mai frumos, mai luminos după cum îi sunt gândurile, după cum îi sunt faptele, după cum îi este sufletul. Îl face mai bun, în primul rând, pentru ceilalți, împărțind cu ei o bucată de lume, un timp mai blând din timpul care ne este dat să îl petrecem împreună aici, pe pământ.

Oamenii care sfințesc locul nu pleacă niciodată. Ei rămân mereu tineri în amintirea vie a acelora care au avut privilegiul de a-i întâlni și de a le fi marcat trecerea prin această viață prin gesturi simple, firești, pline de generozitate și frumusețe.” Au scris reprezentanții companiei Jidvei.

„Dincolo de tot și de toate, pentru domnul Liviu Necșulescu cea mai importantă a fost familia”

„Și atunci cum ne luăm rămas-bun de la un astfel de om? Cum răsplătim ceea ce e imposibil de răsplătit, pentru că bunătatea, omenia, cumsecădenia, generozitatea, noblețea sufletului sunt o răsplată în sine…
Domnul Liviu Necșulescu, neostenitul „domn Liviu” cum îl știm toți cei care am avut bucuria de a-l cunoaște sau de a-l întâlni, a plecat dintre noi. Spre zări mai senine, într-o zi cu soare blând de primăvară (…)

Dincolo de tot și de toate, pentru domnul Liviu Necșulescu cea mai importantă a fost familia căreia i-a insuflat acea noblețe a sufletului și a faptelor și valori solide – corectitudine, loialitate, respect, generozitate – toate dublate de grijă, de iubire și de credință în Dumnezeu.” Se mai precizează în mesajul respectiv.