Cum poți să prelungești durata de ardere a unei lumânări. Trucuri puțin știute

Cum poți să prelungești durata de ardere a unei lumânări. Trucuri puțin știute Lumânări parfumate. Sursa foto: Dreamstime.com

Sezonul lumânărilor a început oficial, așa că poate dorești să te răsfeți cu o carte, o pătură și să admiri flacăra unei lumânări parfumate.

Totuși, prețul lumânărilor de designer poate fi destul de ridicat, așa că, dacă decizi să investești într-una, vrei să te asiguri că ard corect pentru a nu risipi bani. Dacă lumânarea ta începe să se „adâncească” – adică arde doar pe mijloc și nu pe margini – efectiv arunci ceară, iar când ceara costă peste 50 de lire, nu e de râs.

Sfaturile unui expert

Nu-ți face griji, totuși, există soluții pentru a remedia această problemă. Expertul în interior @housebeautiful a postat pe TikTok câteva „sfaturi esențiale pentru lumânări” de la @sircandleman. El a promis să îți îmbunătățească experiența cu lumânările.

Videoclipul a fost simplu: „Plătești mulți bani, nu irosi ceara.”

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform lui, înainte de a aprinde lumânarea, este important să tai fitilul la o jumătate de centimetru pentru a preveni fumul și aspectul neplăcut. A subliniat că un fitil netăiat poate face flacăra să fie „prea fierbinte sau prea fumurie”.

Pentru a evita adâncirea, a recomandat să lași ceara să se topească „până la margini” pentru o ardere uniformă.

Soluții pentru a salva o lumânare

Pentru cei care au întâmpinat deja problema „risipirii cerii” dar vor să salveze lumânarea, a sugerat utilizarea unui „încălzitor pentru lumânări” pentru a topi și uniformiza ceara.

„Aceasta va topi ceara, o va uniformiza și va fi ca nouă”, a promis el. Odată ce se „solidifică [va fi] uniformă”, asigurând o ardere corespunzătoare la utilizările viitoare și economisind toată ceara valoroasă.

În secțiunea de comentarii, un utilizator a lăudat aceste sfaturi ca fiind „cele mai bune” pentru pasionații de lumânări. „Ce fac dacă nu am un încălzitor pentru lumânări?”, a întrebat un utilizator. Un alt entuziast al lumânărilor a sugerat să pună lumânările în cuptor „la foc mic” pentru a obține același rezultat.

O femeie a exprimat și ea frustrarea, spunând: „Soțul meu lasă chibriturile în lumânare, niciodată nu taie fitilul. Acesta e motiv de divorț”, scrie Mirror.UK

Revista presei
Mici binecuvântări