Instalările Telegram au crescut în urma arestării lui Pavel Durov

Instalările Telegram au crescut în urma arestării lui Pavel Durov Telegram. Sursa foto: Dreamstime.com

După arestarea fondatorului aplicației Telegram, Pavel Durov, numărul de instalări a crescut ușor față de lunile trecute, cel puțin în anumite țări.

Arestarea lui Pavel Durov s-a petrecut în Franța, pe aeroportul Le Bourget, în seara zilei de sâmbătă, 24 august.

De luni, Telegram are mai mulți utilizatori

La începutul acestei săptămâni, când oamenii au citit știrile cu privire la evenimentele petrecute în decursul weekend-ului, aplicația Telegram a înregistrat o creştere a numărului de instalări.

Telegram app

Telegram app / sursa: Dreamstime

Telegram a ajuns în fruntea topurilor descărcărilor, după ce a înregistrat o creștere a numărului de instalări cu 4% . Appfigures declară că actuala creştere a aplicației pare să fie în plină desfăşurare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Instalările aplicației Telegram au crescut peste tot în lume

În Statele Unite ale Americii, după creşterea din ultimele zile a instalărilor Telegram, în urma arestării fondatorului aplicației, aceasta a ajuns să ocupe locul doi al categoriei Social Networking din App Store. În topul general, de pe 18, aplicația a ajuns acum pe locul 8.

În Franța, creşterea numărului de instalări Telegram este şi mai vizibilă. Aplicația este acum pe primul loc în categoria Social Networking şi pe locul al treilea la general.

Pavel Durov a fost arestat sâmbătă, în Franţa, unde este acuzat că a permis desfăşurarea pe rețeaua sa a unei serii întregi de activităţi ilegale, precum trafic de droguri, spălare de bani şi materiale cu abuzuri sexuale asupra copiilor.

Telegram a apărut dintr-o necesitate

Durov are 38 ani și a fondat aplicația telegram în anul 2013, pe 14 august, dar ideea inițială a aplicației i-a venit în 2011. El declară că aceasta s-a întâmplat când forțele speciale i-au bătut la ușă. Când FSB-ul a plecat, Durov a încercat să îi scrie imediat fratelui său Nicolae. Apoi și-a dat seama că nu avea nici o cale sigură de a comunica cu fratele său.

Pavel_Durov_Telegram

Pavel Durov, fondatorul Telegram. sursa: captură video

Telegram este construit pe tehnologia de criptare a corespondenței MTProto, dezvoltată de fratele lui Pavel, Nicolai Durov. Aplicația a fost inițial un experiment al lui Pavel Durov cu scopul de a testa MTProto la rezoluții mari.

Revista presei