Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, ucis în locuința sa din Teheran. Asasinatul nu a fost revendicat

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, ucis în locuința sa din Teheran. Asasinatul nu a fost revendicat Liderul politic Hamas. Sursa foto: Times of Israel

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în Teheran, au declarat miercuri membrii grupului terorist palestinian într-un comunicat. Hamas susține că Haniyeh a fost ucis într-un „raid perfid sionist asupra reședinței sale din Teheran”, transmite Reuters.

Liderul grupării Hamas a fost ucis

Garda Revoluționară paramilitară a Iranului a confirmat că liderul teroriștilor palestinieni Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis în locuința sa din Teheran.

„Reşedinţa lui Ismail Haniyeh, şeful biroului politic al Rezistenţei islamice Hamas, a fost lovită în Teheran şi, în urma acestui incident, el şi una dintre gărzile sale de corp au fost martirizaţi”. Declaraţia a fost făcută de site-ului de ştiri Sepah al Corpului Gardienilor Revoluţiei Islamice, transmite sursa citată

Uciderea lui Haniyeh nu a fost revendicată, deocamdată, dar islamiștii susținuți de dictatura ayatolahilor de la Teheran acuză autoritățile din Israel, care au anunțat, după masacrul comis de palestinieni pe 7 octombrie 2023, că îl va elimina pe Haniyeh și alți lideri Hamas.

Ne puteți urmări și pe Google News

Reamintim că, în toamna anului trecut, circa 1.200 de civili israelieni au fost uciși, alți circa 250 au fost luați ostatici, și alte sute de persoane au fost schingiuite sau violate, în cel mai grav atacat din istorie asupra Israelului.

Iran acuză Israel de moartea liderului Hamas

Televiziunea de stat iraniană a raportat moartea liderului Hamas miercuri dimineața. Analiștii au început imediat să dea vina pe Israel pentru atac.

Nu au fost oferite detalii despre cum a fost ucis Haniyeh.

Zece membri ai familiei liderului Hamas Ismail Haniyeh au fost ucişi, în 25 iunie. Atunci a avut loc un atac israelian în Tabăra de Refugiaţi Al-Shati din oraşul Gaza.

Nicio reacție din partea Israelului

De la aflarea veștii privind moartea liderului Hamas și până la ora transmiterii acestei știri, Israelul nu a făcut niciun comentariu.

Israelul este acuzat de dictatura islamistă de la Teheran că a condus o campanie de asasinate contra oamenii de știință iranieni implicați în programul nuclear, potrivit AP.

Revista presei