Limonadă braziliană. Rețeta cu parfum de vacanță

Limonadă braziliană. Rețeta cu parfum de vacanță Limonadă. Sursa foto Youtube

Rețetă de limonadă braziliană. În America de Nord și Asia de Sud cea mai comună variantă a limonadei este cea făcută acasă, cu puține ingrediente. Termenul de „limonadă” provine din franceză «limon» (lămâie) plus sufixul «-ade» care, în franceză, indică sensul de „băutură creată dintr-un fruct”.

În comunitatea ebraică din Cairo, între secolele X – XIII, se consumau şi comercializau sticle cu suc de lămâie, preparate cu zahăr. La sfârșitul secolului al XII-lea, medicul personal al liderului musulman Saladin, a scris despre beneficiile lămâilor.

Ingredientele necesare

Limonada braziliană se găsește atât în barurile de la mare, cât și în restaurantele de lux. Cei care vor să  prepare această băutură acasă au nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 lămâi mari cu coaja netratată (bio),
  • 500 ml apă,
  • 350 g lapte condensat,
  • câteva frunze de mentă.

Rețetă de limonadă braziliană

  • Se taie lămâile în bucăți mai mici, cu tot cu coajă. Trebuie să scoateți atenție sâmburii și mijlocul alb.
  • Bucățile de lămâie se pun într-un blender, se adaugă 500 ml apă și se mixează.
  • Sucul rezultat se strecoară, iar lichidul rămas după strecurare se pune înapoi în blender. Se adaugă deasupra laptele condensat, câteva frunze de menta și se mixează iar.

 

Ne puteți urmări și pe Google News
View this post on Instagram

 

A post shared by ℰ𝓂𝒾𝓁𝒾𝒶 ℳ𝒾𝒸𝓊 (@emilia.gateste)

„Puteți adăuga și cuburi de gheață dacă aveți un blender foarte puternic. Dacă va place un gust mai dulce, puteți să mai adăugați lapte condensat, iar dacă vă doriți limonadă mai puțin dulce, adăugați lapte condensat câte puțin, până ajungeți la gustul dorit. Limonada se consuma imediat, este cremoasă și foarte plăcută la gust”, arată Emilia Micu, pe blogul ei culinar, Emilia gătește.

Limonadă

Limonadă. Sursa foto Youtube

Ce beneficii are lămâia

Sucul de lămâie conține multe vitamine și minerale și are puține calorii. Nutriționiștii au declarat că sucul de lămâie este o sursă bună de acid folic și potasiu și o sursă foarte bună de vitamina C. Lămâile conțin și calciu și potasiu și pot ajuta la reducerea tensiunii arteriale. Consumul zilnic de lămâi ține bolile cardiace la distanță și întărește vasele de sânge. Un alt ajutor oferit de lămâie organismului este în cazul sistemului respirator. Fructul poate calma simptomele astmului și este benefic chiar și în cazul insuficienței respiratorii.