Programul de somn și mai ales respectarea orelor de odihnă ar trebui să fie o rutină bine stabilită. Sacrificarea orelor de somn în favoarea muncii nu este întotdeauna cheia succesului.
Programul de somn este la fel de important ca o dietă sănătoasă. O afirmație pe care o susțin nu doar cadrele medicale ci și miliardarii planetei. Sacrificarea orelor de somn în favoarea muncii nu este întotdeauna cheia succesului. De fapt, pe termen lung, lipsa odihnei are consecințe grave asupra organismului.
Programul de somn, cheia succesului
Programul de somn și mai ales respectarea orelor de odihnă ar trebui să fie o rutină bine stabilită. Marc Benioff, miliardar și CEO al companiei Salesforce, susține că munca în detrimentul programului de odihnă nu reprezintă întotdeauna cheia succesului. Pe lângă respectarea orelor de somn, miliardul are un program bine stabilit de la care nu se abate și pe care îl pune în practică indiferent de situația și locul în care se află.
Într-un interviu acordat pentru o publicație importantă, Benioff a vorbit despre programul de somn și despre importanța meditației. În linii mari, miliardarul a explicată că organismul uman are nevoie de opt ore de somn pentru a funcționa în parametrii maximi.
Nu puțini sunt cei care afirmă că dorm doar patru ore pe noapte fără a avea probleme. Însă oamenii de știință nu sunt de aceeași părere. Medicii recomandă ca un adult să doarmă între șapte și nouă ore.
Organismul are nevoie de cel puțin 7 ore de somn
Lista oamenilor de succes care au un program de somn dezordanat este completată cu lideri politici și afaceriști de top. De exemplu, Jack Dorsey, fostul CEO al Twitter, Indra Nooyi, CEO Pepsico sau Barack Obama au declarat că dorm cel mult șase ore pe noapte, notează Business Insider.
Programul de somn este în strânsă legătură cu funcția cognitivă, sistemul imunitar și glandele care reglează greutatea. Ori lipsa unei rutine care să includă cel puțin opt ore de somn afectează funcțiile organismului, iar pe termen lung apar diferite acțiuni.
Programul de somn este în strânsă legătură cu sistemul imunitar
Regretatul diplomat Henry Kissinger este un exemplu elocvent care adaugă credibilitate afirmației de mai sus. Fostul secretar de stat american a trăit un veac fără câtva zile. Iar acest lucru s-a datorat dietei pe care a ținut-o. Să nu uităm că autorul Diplomației a trăit pe propria piele ororile nazismului.
Așadar, nu se poate spune că a dus o viață lipsită de stres. Însă, rutina zilnică a avut un rol important în longevitatea profesorului Henry Kissinger. Fiul diplomatului a subliniat că longevitatea tatălui se datorează unei diete bogate în bratwurst și șnițel Wiener.