Cum deosebiți mierea falsă. China produce mai multă decât albinele
- Antonia Hendrik
- 7 august 2023, 20:04
Cea mai bună modalitate de a evita cumpărarea unui produs care ar putea fi considerat fals sau parțial fals este de a evita mierea care este etichetată drept „amestec de miere din afara UE”.
Despre mierea falsă se vorbește foarte des în ultima perioadă. Termenul de „miere falsă” este folosit pentru a descrie cantitățile mici de miere reală care au fost amestecate cu diverse alte zaharuri și siropuri mai puțin costisitoare. Într-un articol publicat de Mail Online s-a susținut că fabricile din China produc mai multă miere decât întreaga populație de albine din lume.
Mierea de albine este delicioasă și hrănitoare, dar cea pe care o cumpărați de la magazin poate să nu fie reală. De fapt, multe mărci de miere sunt doar sirop de zahăr cu substanțe chimice adăugate.
Cum deosebiți mierea crudă de mierea falsă
Mierea adevărată este pur și simplu mierea în forma ei neprocesată. Mierea reală, crudă, nu este rafinată în niciun fel. Nu este încălzită. Nu este pasteurizată, filtrată sau diluată cu apă sau orice altă substanță pentru a se transforma în altceva.
Aceasta înseamnă că mierea adevărată are toți nutriții intacți și în stare naturală și este, fără îndoială, cea mai bună miere în ceea ce privește gustul și beneficiile pentru sănătate.
Sursa foto: Pixabay
Mierea crudă cristalizează este un proces natural specific mierii. În funcţie de originea florală, procesul de cristalizare este mai rapid sau mai lent, de exemplu mierea de salcâm cristalizează cel mai greu, în câteva luni de zile sau chiar un an. Viteza de cristalizare depinde de conţinutul de glucoză, dar şi de prezenţa altor catalizatori precum grăunţe de polen şi bucăţele de ceară, care servesc drept nucleu pentru cristalizare. Mierea crudă poate conţine bucăţele mici de ceară, polen şi propolis şi, de aceea, cristalizează mai repede.
Ce este mierea falsă
Mierea falsă este un amestec de sirop de zahăr și miere, mai ieftin decât mierea adevărată, deoarece necesită mai puțin timp și energie și este considerabil diluată.
Mierea falsă nu este dăunătoare sănătății tale; cu toate acestea, nu este același lucru cu mierea adevărată în ceea ce privește valoarea nutritivă sau beneficiile pentru sănătate. Mierea crudă locală neprocesată reală poate ajuta la alergii și la sănătatea generală.
Conține particule de polen care întăresc imunitatea prin stimularea sistemului imunitar prin expunerea la alergeni care ajută la prevenirea reacțiilor alergice (alergiile sunt răspunsul imunitar al organismului).
Pe de altă parte, mierea falsă nu conține deloc particule de polen, deoarece acestea au fost filtrate în timpul procesării, ceea ce face ca „mierea” falsă procesată cumpărată din magazin să fie ineficientă în reducerea simptomelor alergiilor.
Sursa foto: Pixabay
Cum poți face diferența dintre mierea reală și cea falsă
Mai jos aveți câteva modalități prin care puteți testa mierea pentru a vedea dacă este reală sau falsă:
- Testul cu apă: Pune o lingură de miere într-un pahar cu apă. Dacă plutește și începe să se dizolve, este falsă.
- Testul prosoapelor de hârtie: Pune o picătură de miere pe o bucată de prosop de hârtie. Mierea falsă va fi absorbită în țesătură, lăsând puțin sau deloc urme datorită conținutului său ridicat de apă. Dacă picătura nu se absoarbe în țesătură, probabil că este miere adevărată.
- Mierea adevărată se cristalizează. Dacă vezi cristale formându-se în borcanul tău cu miere, este un semn că este pură, nealterată și de înaltă calitate. Mierea care nu se cristalizează niciodată a fost probabil încălzită la temperaturi ridicate în timpul procesării pentru a preveni acest lucru.
Care sunt beneficiile mierii crude
Mierea crudă conţine foarte multe vitamine și minerale, printre care: vitaminele A, B, C, D, K, magneziu, calciu, potasiu sau fosfor. Datorită compoziţiei sale, aceasta reprezintă un energizant natural minunat cu care să îţi începi ziua şi un tonic eficient pentru copii, gravide şi convalescenți.
Echilibrează digestia: Mierea crudă este folosită din cele mai vechi timpuri ca remediu natural pentru afecţiuni digestive. Aceasta stimulează digestia, previne indigestia sau constipația, diminuează aciditatea gastrică şi ajută la tratarea ulcerului gastroduodenal.
Calmează tusea: Mierea crudă este un remediu natural foarte eficient în tratarea tusei, a durerilor în gât, a laringitei şi faringitei. Actiunea antitusivă, fluidifiantă şi expectorantă a mierii este legată de prezenţa unor substanţe volatile din compoziţia sa şi, de asemenea, de acţiunea sa antibacteriană.
Combate oboseala şi insomnia: Mierea crudă ajută organismul să elimine oboseala şi să se relaxeze. Aceasta eliberează în corp glicogen, substanță esențială pentru funcționarea optimă a organismului în timpul somnului. O linguriță de miere adăugată într-un pahar cu lapte înainte de culcare, te va ajuta să ai un somn profund, deoarece aceasta stimulează corpul să producă mai multă melatonină.
Ajută la menţinerea sănătăţii pielii şi părului: Mierea crudă este un ingredient foarte des folosit în măstile cosmetice deoarece conţine multe substanţe nutritive şi antioxidanţi care contribuie la menţinerea unui aspect tânăr şi sănătos al tenului şi părului.
Sursa: reviveabee.com.