Moartea unui artist. Cântărețul belgian Claude Barzotti și-a găsit sfârșitul din cauza cancerului. Video

Moartea unui artist. Cântărețul belgian Claude Barzotti și-a găsit sfârșitul din cauza cancerului. Video Sursa foto: Wikipedia

Un cunoscut cantautor belgian, ale cărui melodii au avut succes în anii ’80, a murit de cancer la pancreas. Claude Barzotti avea 69 de ani și s-a retras de pe scenă în anul 2020, din cauza problemelor de sănătate.

Anunțul cu privire la moartea cântărețului belgian Claude Barzotti, bolnav de cancer, a fost făcut de managerul său, după cum relatează AFP. Potrivit spuselor lui Laurent Comtat, artistul a murit acasă, în propria locuință din orașul belgian Court-Saint-Etienne, situat între Bruxelles şi Charleroi. În ultimele momente ale vieții, înainte de moarte, i-au fost alături cele două fiice.

„Barzotti a preferat să fie considerat un cântăreţ al emoţiilor, mai degrabă decât unul romantic. Era plin de viaţă, un artist cu adevărat sensibil, care a băut pentru a lupta împotriva tracului său”, a declarat Laurent Comtat, managerul lui Claude Barzotti.

Artistul s-a retras de pe scenă în 2020, când a renunțat la muzică din cauza gravelor probleme de sănătate cu care se confrunta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Muzicianul Claude Barzotti, pe numele său real Francesco Barzotti, s-a născut pe 23 iulie 1953, într-o familie de imigranţi italieni care provenea din regiunea Marche. Cântăreţul cu părul creţ şi-a evocat originile şi condiţia sa de „străin” în cântecul „Le Rital”, pe care l-a lansat în anul 1983. Melodia a putut fi ascultată, inclusiv de cei mai tineri ascultători pe coloana sonoră a filmului „Camping".

Printre melodiile sale de succes se numără „Je ne t'écrirai plus”, din anul 1984 şi „Aime-moi”, lansat în anul 1990. Ulterior, începând din anul 2008 până în 2009, Claude Barzotti a participat la turnee alături de Marie Myriam, Frank Alamo, Demis Roussos şi Patrick Juvet.

O persoană tristă care avea probleme cu alcoolul

În interviurile pe care le-a acordat, Claude Barzotti s-a descris ca o peroană tristă care, deși avea aproape orice își dorește, constata că nu are mai nimic.

„Sunt o persoană tristă. Nu pot să explic pentru că am de toate, dar de fapt nu am nimic”, a afirmat cântăreţul belgian într-unul din interviurile pe care le-a acordat.

Poate și din acest motiv s-a apucat să bea. El a avut probleme mari din cauza alcoolului, despre care nu s-a ferit să vorbească.

Claude Barzotti a povestit public, în mai multe rânduri, despre dependența sa de băuturile alcoolice. Astfel, a spus el, într-o emisiune al televiziunea belgiană că bea uneori până la cinci sau şase sticle de whisky pe zi.