Moartea de la salonul de cosmetică. Avertisment pentru toate femeile: Risc mare de cancer!

Moartea de la salonul de cosmetică. Avertisment pentru toate femeile: Risc mare de cancer!Sursa: Godfer | Dreamstime.com

În fiecare lună, milioane de femei își asumă riscurile de dezvoltare a cancerului de piele în timp ce merg să-și facă manichiura. Într-un raport recent publicat de Academia Națională de Medicină din Franța, se subliniază pericolele asociate cu utilizarea lămpilor UVA în saloane.

Conform raportului, lămpile folosite pentru fixarea lacului de unghii semipermanent emit raze UV de tip A (UVA), sunt clasificate ca fiind cancerigene de către Centrul Internațional pentru Cercetarea Cancerului. Aceste raze pătrund adânc în piele și pot favoriza degradarea acesteia, crescând astfel riscul de dezvoltare a cancerului de piele.

Pericolul expunerii la lămpile UVA în saloanele de manichiură

Anul trecut, Academia Națională de Medicină a investigat efectele expunerii repetate la lămpile UVA și a descoperit că acestea au determinat reacții alergice cutanate în 66 de cazuri (70,5%), leziuni mecanice la nivelul unghiilor în 23 de cazuri (26,1%), și trei cazuri de cancer cutanat - carcinom spinocelular (3,4%).

„Efectul cumulativ al expunerilor la UVA reprezintă un risc major, care poate fi agravat și de tipul de piele, de imunodepresie”, a subliniat Academia Națională de Medicină, potrivit puterea.ro.

Gelurile pentru unghii necesită expunerea la raze UVA pentru a se întări. În absența razelor UVA, manichiura cu gel nu este posibilă. Procedura implică expunerea mâinilor sub o lampă care emite raze UVA timp de câteva secunde sau minute, în funcție de tipul dispozitivului, cu scopul de a întări oja.

Cum să vă protejați de razele UV la manichiură

Există o diferență între lămpile de unghii LED și cele UV, determinată de tipul de radiație emis de becul acestora. Gelul de unghii conține fotoinițiatori, substanțe chimice care necesită lungimi de undă UV directe pentru a se polimeriza. Acest proces este cunoscut sub numele de „fotoreacție”.

Atât lămpile LED, cât și cele UV pentru unghii emit lungimi de undă UV și funcționează în același mod. Cu toate acestea, lămpile UV emit un spectru mai larg de lungimi de undă, în timp ce lămpile LED produc un număr mai mic și mai precis de lungimi de undă.

Pentru a vă proteja mâinile și degetele de radiațiile UV emise de lămpile de unghii, cel mai eficient mod este să le acoperiți cu îmbrăcăminte specială cu rating UPF (factor de protecție ultravioletă). O opțiune bună ar fi o pereche de mănuși cu vârfurile tăiate, care vă permit să vă efectuați manichiura în siguranță, fără a vă expune pielii la riscul de cancer de piele, potrivit scumc.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News