Cea mai bună salată de ardei copți. Secretul aromei naturale

Cea mai bună salată de ardei copți. Secretul aromei naturaleSursa: Arhiva EVZ

Rețeta de salată de ardei copți este perfectă pentru această perioadă deoarecele legumele au început să apară în toate piețele din România.

Rețeta de ardei copți este foarte ușor de făcut și perfectă pentru această perioadă din an. În plus, poate fi servită alături de o friptură sau alte preparate. Nu vei avea nevoie de niciun gram de zahăr și această salată este și foarte sănătoasă. Pentru prepararea ei vei avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1,5 kg de ardei gras sau kapia,
  • 100 mililitri de oțet de mere,
  • 50 de grame de miere de albine sau sirop de agave,
  • o linguriță de sare,
  • doi sau trei căței de usturoi,
  • 60 de mililitri de ulei.
  • puțină verdeață pentru presărat, la final.

Mod de preparare salată de ardei copți

Pentru început, va trebui să coci ardeii. Acest pas poate fi făcut în moduri diferite, fie îi vei lăsa întregi, fie îi vei despica și curăța complet de semințe și cotor. Poți coace ardeii în cuptor, pe grătar sau în tigaie. În cel de-al treilea caz, vei avea nevoie de o tigaie cu un fund mai gros pe care o vei încinge foarte bine. Adaugă o linguriță de ulei și lasă ardeii să se rumenească pe toate părțile. Ardeii îi vei scoate într-un bol încăpător pentru a se răci, după ce sunt gata pentru a putea să îi cureți mai ușor de coajă.

În cazul în care îi vei coace pe grătar, acesta trebuie să fie încins foarte bine. Întoarce ardeii de câte patru ori pentru a se rumeni pe toate părțile. Întreg procesul durează în jur de 20 de minute, în funcție de soiul de ardei pe care îl folosești. În castronul în care vei lăsa ardeii se va lăsa un suc delicios pe care îl vei păstra chiar dacă conține și urme de arsură. Îl vei strecura printr-o sită fină și îl vei folosi ca bază a vinegretei pentru salată. După ce ardeii s-au răcit foarte bine și i-ai curățat de coajă, trebuie tăiați în bucățele mici și puși într-un castron încăpător.

Cel mai simplu mod de a prepara vinegreta pentru salata de ardei copți este de a pune într-un robot de bucătărie oțetul, sarea, mierea sau siropul de agave, usturoiul și uleiul. Amestecul obținut îl vei omogeniza foarte bine cu sucul ardeilor copți pe care l-ai dat în prealabil printr-o sită fină. Această vinegretă poate fi realizată și fără un aparat de bucătărie, potrivit Lauralaurențiu.ro.