Persoanele care nu ar trebui să consume cafea. Există riscul unor probleme serioase de sănătate

Persoanele care nu ar trebui să consume cafea. Există riscul unor probleme serioase de sănătate Ceașcă de cafea. Sursa foto: Dreamstime.com

Cofeina poate avea efecte nedorite pentru o anumită categorie de persoane chiar dacă nu este consumată în exces. Medicii spun că riscurile apariției unor probleme sunt mari și de aceea consumul de cafea trebuie evitat.

O ceașcă de cafea pe zi este sănătate curată. Cel puțin asta arată toate studiile efectuate în ultimii ani. Cofeina poate avea însă și efecte nedorite chiar dacă nu este consumată în exces. Cercetătorii spanioli de la Universitatea din Madrid spun însă că femeile însărcinate nu ar trebui să consume cafea.

Un studiu realizat de oamenii de știință a arătat că femeile gravide care consumă cafea sau alte produse cu cofeină (sucuri, ceaiuri) riscă să nască prematur. În plus, mai spus medicii, bebelușii nu ar lua în greutate corespunzător, potrivit Diario As.

Ne dă energie

În cazul celorlalte persoane cafeaua este chiar recomandată. Medicii spun clar că aceasta nu crește nici tensiunea și nici riscul de infarct. Ideal ar fi totuși să nu o îndulciți. Indiferent că preferăm o cafea lungă sau un expresso scurt, cofeina ne dă energie pentru întreaga zi. „Cafeaua este bună pentru organism. Este sănătate curată. Pe măsură ce trece timpul se descoperă tot mai multe efecte benefice ale cafelei. Espresso e foarte concentrată, cea Americană e ceva apă vopsită. Americanul o bea într-o găleată, italianul o bea puțină.

Ne puteți urmări și pe Google News

Nu e nicio diferență. Sunt povești că îți crește tensiunea, hai să fim serioși. Cafeaua este vasodilatator. Ce iei pe mere, dai pe pere. Ce crește forța de contracție a inimii, face vasodilatație, nu crește tensiunea“, a spus Doru Negru, medic specialist în boli interne, potrivit dcmedical.ro.

Multe beneficii

Un studiu de amploare, realizat în SUA și care a urmărit aproape 200.000 de subiecți pe parcursul la 50 de ani, arată care sunt beneficiile consumului de cafea.

Un consum regulat de cafea reduce riscul de deces cu până la 20%, deoarece cafeaua conține compuși fenolici, care sunt recunoscuți pentru proprietățile antioxidante.

Cafeaua este bogată în antioxidanți și ne ajută să ne menținem mai tineri. Este folosită din ce în ce mai des în produsele anti-îmbătrânire. De asemenea, consumul de cafea ajută la combaterea depresiei și poate întârzia apariția unor boli degenerative. Poate regla și tranzitul intestinal.