Scapă de senzația de foame cu un aliment banal. Are puține calorii și ne protejează de boli cardiovasculare

Scapă de senzația de foame cu un aliment banal. Are puține calorii și ne protejează de boli cardiovasculare Sursa foto: Gstockstudio1 | Dreamstime.com

Senzația de foame apare în cele mai neașteptate momente. De cele mai multe ori putem lua o gustare, însă ce ne facem atunci când timpul sau locul unde ne aflăm nu ne permite acest lucru? Un singur aliment, cu puține calorii, ne poate calma această senzație, însă are și multe beneficii asupra sănătății inimii.

Foamea este o senzație care apare din cauza lipsei de hrană și este calmată atunci când se ajunge la saturație. De multe ori, ea apare în momente nefavorabile, atunci când nu poți merge imediat la masă. Totuși există un aliment slab în calorii, dar care oferă o sațietate extrem de mare.

Nutriționistul Mihaela Bilic a vorbit deschis despre acest aliment banal și despre beneficiile pe care le are asupra organismului. Alimentul minune este banana, fruct care calmează senzația de foame, ajută la digestie și ne protejează inima.

Banana are aproximativ 100 de calorii, ceea ce înseamnă puțin mai mult decât o felie de pâine. În ciuda numărului mic de calorii, ea oferă sațietate și este bogată în vitamine și minerale. Comparând banana cu alte fructe, aceasta nu este bogată în zahăr. Conține mai mult amidon, este bogată în fier și potasiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

„De ce trebuie să ne reîmprietenim cu banana, după ce am acuzat-o că îngrașă? În primul rând pentru că banana are 100cal, adică puțin mai mult decât o felie de pâine. Apoi pentru că e alcalină și nu stimulează apetitul, cum fac majoritatea fructelor.

O banană de 120g are 25g glucide, dar cu cât e mai necoaptă, cu atât conține mai mult amidon, nu zahăr. Și mai important este conținutul mare de potasiu (310mg/100g), magneziu și fier, esențiale pentru buna funcționare a sistemului cardiovascular, muscular, digestiv și urinar”, explică nutriționistul Mihaela Bilic pe pagina personală de Instagram.

Cum este recomandat să consumăm bananele

Pe lângă numeroasele beneficii pe care le are pentru organism, banana nu stimulează apetitul. Ea este un fruct recomandat în multe diete, dar și în perioada postului. Aduce un aport mare de energie, dar și liniște celui care o consumă.

„Cum trebuie să fie o banană? Coaptă nici prea mult nici prea puțin, cu extremitățile verzi și mijlocul galben. Dar și banana necoaptă (verde) are un rol benefic în caz de diaree- amidonul pe care îl conține are efect prebiotic și restabilește echilibrul intestinal. Banana e recomandată în orice situație, chiar și în post sau pentru cei care țin dietă- o banană e bună și pentru foame și pentru energie și pentru liniștire”, a mai spus Mihaela Bilic.

Proprietățile terapeutice ale bananei

Fructul nu are un rol important doar atunci când vorbim despre calmarea senzației de foame. Aduce multe beneficii organismului, printre care se numără:

  • ameliorarea simptomelor depresiei;
  • reducerea riscului apariției bolilor cardiovasculare;
  • ajută în tratarea anemiei și contribuie la prevenirea acesteia;
  • îmbunătățește randamentul cerebral;
  • ajută la tratarea mahmurelii;
  • calmează înțepăturile de insecte;
  • combate grețurile matinale;
  • echilibrează sistemul nervos;
  • ameliorează arsurile gastrice;
  • ajută la reglarea temperaturii corporale;
  • previne cancerul renal.