Alimentul care ține de foame. Este extrem de benefic pentru sănătate
- Iulia Moraru
- 13 noiembrie 2022, 16:10
Semințele de cânepă pot face minuni dacă sunt incluse în alimentația ta. Acestea au numeroase beneficii pentru organism, fiind recomandate în special celor cu diabet, celor care au o imunitate scăzută sau care au colesterolul mărit.
Semințele de cânepă sunt bogate în fibre, motiv pentru care produc senzația de sațietate și reduc pofta de mâncare pentru mai mult timp.
Aceste semințe sunt bogate în vitamine și pot fi incluse în diferite feluri de mâncare. De asemenea, păcălesc foamea și pot fi un aliat de nădejde dacă vrei să dai jos câteva kilograme. Semințele de cânepă se încadrează în categoria nucilor sau fructelor oleaginoase și pot fi consumate ca atare sau sub formă de suplimente nutritive.
Beneficiile semințelor de cânepă asupra organismului
Semințele de cânepă au un gust asemănător semințelor de pin sau de floarea soarelui și sunt bogate și vitamine precum magneziu sau vitamina B.
Aceste semințe sunt recomandate pentru diabetici. Ele sunt pline de nutrienți care reglează nivelul de zahăr din sânge. Semințele de cânepă decorticate conțin 30% proteine, din care 65% reprezintă o proteină ușor de digerat, numită edestină. Ea joacă un rol important pentru că favorizează producerea de anticorpi care fortifică sistemul imunitar al organismului uman.
Prin urmare, ele pot fi consumate și de persoanele care au o imunitate scăzută.
De asemenea, semințele de cânepă au un conținut mare de Omega 3 și Omega 6. Acest tip de substanțe ajută inima, contribuie la dezvoltarea creierului la copii și reduc inflamațiile din corp, ajutând totodată la ameliorarea durerilor articulare.
Semințele de cânepă conțin vitaminele A, C, D, E, B6 si K, dar și cantități ridicate de zinc, calciu, magneziu, fosfor, fier, potasiu, cupru, mangan, aminoacizi și antioxidanți.
Un aliment benefic în procesul de slăbire
Cei care doresc să dea câteva kilograme jos pot consuma acest tip de semințe. Trei lingurițe din acest aliment conține doar două grame de carbohidrați. Ele pot fi un înlocuitor pentru fulgii de ovăz incluși de tot mai multe persoane în micul dejun.
Semințele pot fi consumate și pe pâine prăjită sau banane, dar le poți adăuga chiar și în iaurt sau în smoothie, potrivit csid.ro.