Rețete de post: Ceapă umplută. Nu necesită mult timp petrecut în bucătărie

Rețete de post: Ceapă umplută. Nu necesită mult timp petrecut în bucătăriesursa: commons.wikimedia.org

Tot mai multe persoane caută rețete de post inedite pentru a trece cu bine peste această perioadă. Îți voi prezeta o rețetă pentru care nu ai nevoie de ingrediente sofisticate. În plus, nu necesită foarte mult timp pentru prepararea ei.

Rețeta de ceapă umplută te va ajuta să trece cu bine peste Postul Crăciunului. Este un preparat inedit pe care trebuie să îl încerci măcar o dată în această perioadă. În plus, ai nevoie de doar câteva ingrediente, iar timpul de preparare este de maxim 40 de minute. Așadar, nu ai niciun motiv să spui că nu vrei să încerci. De asemenea, ceapa are o mulțime de beneficii pentru organism. Nutrienții din această legumă au efect antiinflamator și ajută la îmbunătățirea sănătății oaselor, reducerea riscului de cancer sau scaderea nivelului glicemiei.

Pentru această rețetă vei avea nevoie de opt cepe mari albe și două cepe potrivite, opt linguri ore, un morcov, două linguri ulei, două linguri cimbru uscat, 150 mililitri supă de legume și un praf de sare. Până acest pare destul de asemănătoare cu o rețeta de ardei umpluți de post. Mai departe îți voi explica care este modul de prepare.

Cum se prepară ceapa umplută

Cele opt cepe mari se curaţă de foi și se pun la fiert în apă cu un praf de sare. Trebuie să le lași 15 minute la fiert. Ulterior, ele trebuie scurse cu grijă de apă și scobite de miez. Este important să lași câteva foi mai groase care să susțină umplutură. După ce ai făcut acest pas, încinge uleiul într-o tigaie și adaugă celelalte două cepe tocate mărunt. Adaugă morcovul ras sau tăiat cubulețe, în funcție de preferințe. Ulterior, pune orezul peste legume.

Compoziția formată trebuie lăsată pe foc timp de două-trei minute până se va umfla puţin orezul. Ulterior, toarnă 50 mililitri de supă. Se sarează amestecul format și cu această compoziție se umplu cepele pe care le vei așeza în tava de cuptor. După ce ai făcut acest pas, toarnă restul supei de legume și presară cimbru peste cele opt cepe. Le vei coace timp de 20 de minute și apoi le poți servi alături de familie, potrivit Retete.unica.ro.