Alimentele de care nu te poți lipsi atunci când suferi de una dintre cele mai răspândite boli

Alimentele de care nu te poți lipsi atunci când suferi de una dintre cele mai răspândite boli Sursa foto: Dreamstime.com

Diabetul este o problemă de sănătate foarte răspândită în întreaga lume. Este o afecțiune în care nivelul glucozei din sânge sau al zahărului devin excesiv de ridicate, ceea ce poate provoca alte probleme grave, cum ar fi insuficiența renală și accidentul vascular cerebral.

Ziua Mondială a Diabetului este marcată în fiecare an pe 14 noiembrie. Ziua a fost propusă de Federația Internațională a Diabetului în 1991 cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății, devenind oficială în 2006.

Alimente care trebuie consumate

Dacă ești diabetic, este imperativ să ții cont de obiceiurile alimentare. La urma urmei, trebuie să știi cum să gestionezi glicemia, tensiunea arterială și nivelul colesterolului. Cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, am enumerat câteva alimente care sunt benefice pentru persoanele care suferă din cauza diabetului.

Fructele precum portocalele și lămâile sunt cunoscute pentru beneficiile lor. De asemenea, sunt folosite pentru a adăuga aciditate multor feluri de mâncare. Dar, există mai multe motive pentru a le consuma. Potrivit Asociației Americane de Diabet, citricele conțin fibre sănătoase împreună cu potasiu și acid folic care pot ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și la gestionarea diabetului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Iaurtul este folosit în gospodăriile indiene în mai multe scopuri. Dacă aveți diabet, poate doriți să vă asigurați includerea iaurtului în dieta dumneavoastră. Un studiu realizat de cercetătorii de la Harvard School of Public Health (HSPH) a descoperit că un consum moderat de iaurt ar putea duce la reducerea riscului de diabet de tip 2. În plus, iaurtul este bogat în calciu și proteine ​​și poate îmbunătăți sănătatea generală.

Importanța cerealelor

Semințele de chia sunt prezentate ca un aliment care ajută la pierderea în greutate. Experții sugerează că semințele de chia vă pot ajuta și în gestionarea diabetului. Conțin antioxidanți, acizi grași omega-3, magneziu și fibre. Acești nutrienți pot ajuta la reducerea riscului de diabet de tip 2 și a complicațiilor asociate acestuia.

Trebuie să mâncați și migdale și caju. Aceste alimente sunt bogate în acizi grași omega-3 și au un indice glicemic scăzut. De asemenea, celelalte proprietăți ale nucilor ajută la reducerea inflamației diabetice și a zahărului din sânge. Aproximativ 30 de grame de nuci ar trebui consumate zilnic.

Dacă sunteți diabetic, trebuie să încercați să includeți cereale integrale precum orzul și ovăzul în dieta dumneavoastră. Este adevărat că acestea sunt încărcate cu fibre și, prin urmare, durează destul de mult timp pentru a se digera. Ele împiedică creșterea glicemiei. Cerealele integrale sunt bogate în vitamina B, fier și minerale, ceea ce reprezintă un alt avantaj. Aceste alimente și un stil de viață sănătos vă vor ajuta să țineți diabetul sub control, potrivit Food.ndtv.