Cum se fac cele mai bune pârjoale moldovenești. Rețeta lui Radu Anton Roman
- Andra Puiu
- 12 noiembrie 2022, 10:28
Pârjoalele moldovenești sunt un preparat care poate fi însoțit foarte bine de un piure de cartofi și varză murată. De asemenea, sunt și foarte ușor de făcut și nu necesită foarte mult timp de preparare.
Pârjoalele moldovenești îți aduc aminte de copilărie și de perioada pe care petrecut-o alături de bunici. Așadar, este o rețetă pe care trebuie să o încerci cât mai repede. În plus, este un preparat care nu necesită foarte mult timp de preparare și nici ingrediente greu de procurat.
Cu toate că unele persoane își propun să țină o dietă strictă în această perioadă, un mic răsfăț nu strică niciodată. Așadar, îți sugerez să pregătești acest preparat pentru tine și familia ta. Mai departe, îți voi prezenta rețeta bucătarului Radu Anton Roman. Pentru pârjoalele moldovenești ai nevoie doar de câteva ingrediente:
- 500 grame carne de viţel
- 500 grame ceafă de porc
- 150 mililitri lapte
- 350 grame miez de pâine albă
- două cepe mari
- mărar, pătrunjel
- patru ouă
- 300 grame unt
- un cartof
- 200 grame pesmet sau mălai
- piper, sare
Cum să prepari cele mai bune pârjoale moldovenești
Mai întâi, trebuie să toci foarte bine carnea. Ulterior, îmbibă pâinea în lapte și stoarce-o cu grijă. De asemenea, și ceapa trebuie tocată mărunt și înmuiată bine în unt. După ce ai făcut acest pas, pune-o într-o cratiță la foc mic. Pentru pasul următor, toacă mărunt mărarul şi pătrunjelul. Mai trebuie să dai cartoful pe răzătoarea mică.
Bate ouăle, apoi amestecă peste carnea, pâinea, ceapa, ouăle, mărarul, pătrunjelul, cartoful cu piper, sare după gust și 100 grame de unt. După ce ai făcut acest pas, pune într-o farfurie pesmet fin sau mălai. Amestecul pe care l-ai făcut mai devreme ia-l cu ajutorul polonicului, pentru că pârjoala e mare cât palma, și tăvăleşte-o prin pesmet.
În plus, trebuie să o turtești până va avea grosimea de un centimetru. De asemenea, alungeşte-o până când începe să capete o formă ovală. Prăjeşte-le apoi în untul încins, în tigaie acoperită, pe foc foarte mic, până se rumenesc bine pe ambele părţi. După ce ai făcut toți acești pași, poți savura în liniște alături de familie pârjoalele tale, notează FANATIK.ro.