O plantă care crește la marginea pădurilor te poate scăpa de kilogramele în plus. Medicii sunt uimiți de efectele benefice

O plantă care crește la marginea pădurilor te poate scăpa de kilogramele în plus. Medicii sunt uimiți de efectele benefice

Plata medicinală este recomandată pentru revigorare și detoxifiere, dar conferă și acțiune antiinflamatoare. Cu toate acestea, medicii susțin că nu toată lumea poate folosi „iarba de aur.”

O plantă ce crește pe pajiști umede și în tufișurile de la marginea pădurilor poate face minuni pentru cei care doresc să piardă din kilogramele suplimentare.

Supranumită „iarba de aur” sau „fierea pământului”, planta conferă și acțiune sedativă pentru sistemul nervos și antibacteriană. Aceasta poate fi ușor recunoscută după tulpina dreaptă, ramificată în partea superioară și florile rozalii.

Ele sunt adunate în vârful tulpinii, iar pulberea se poate obține prin măcinarea plantei uscate.

Ne puteți urmări și pe Google News

Detoxifiere și revigorare cu ajutorul „ierbii de aur” din tufișuri

Produsul obținut poate fi păstrat în borcane cu etanș, în spații răcoroase și ferite de lumină pentru o perioadă de 20 de zile. În ciuda beneficiilor asupra organismului, medicii susțin că „iarba de aur” nu este pentru oricine.

Înainte de a începe o cură cu aceasta este nevoie de sfatul medicului deoarece în cazul ținaturii ( „iarba de aur) este bine de știut că nu oricine o poate folosi.

Mai exact, medicii nu o recomandă femeilor însărcinate deoarece ar putea produce contracții uterine. De altfel, ținatura nu este recomandată persoanelor care suferă de gastrite hiperacide sau de ulcer gastric.

sursa: antena3.ro

Cei care au o greutate sub limita normală trebuie să aibă grijă la efectul tonic amar al plantei, care poate să accentueze această stare. Pe lângă problemele menționate, medicii au mai precizat că planta poate agrava crizele biliare din cauza contracțiilor musculaturii și durerile asociate, scrie Antena3.

Potrivit unui raport al ONU, 60% dintre europeni suferă de greutate în exces, țara noastră clasându-se sub media europeană. Pandemia este cauza principală pentru creșterea numărului persoanelor supraponderale. Lipsa de mișcare și obligativitatea de a rămâne în casă pe perioade lungi de timp sunt motivele pentru care s-a înrăutățit situația persoanelor supraponderale.

Totodată, raportul ONU a mai precizat că supraponderabilitatea reprezintă a patra cauză de deces după tensiunea arterială crescută, dieta proastă și consumul de tutun. La nivel european, în fiecare an 1,2 persoane mor din cauza kilogramelor în plus.

În România, aproximativ 58% dintre adulții români suferă de supraponderabilitate. Aproximativ 30% dintre copiii în vârstă de 7-9 ani sunt supraponderali în România. Potrivit datelor ONU, o persoană care se naște prematur are șansele pe parcursul vieții să aibă probleme cu kilogramele în plus.