Azi în istorie, 16 iulie. A fost lansată prima misiune spațială cu echipaj uman către Lună

Azi în istorie, 16 iulie. A fost lansată prima misiune spațială cu echipaj uman către Lună Apollo 11, prima misiune spațială cu echipaj uman care urma să ducă un om pe Lună. Sursă foto: nasa.gov

Azi în istorie, în 1969, Apollo 11, prima misiune spațială cu echipaj uman care urma să ducă un om pe Lună, a fost lansată de la Centrul Spațial Kennedy. Racheta i-a avut la bord pe astronauții Neil Armstrong, Michael Collins și Buzz Aldrin.

O fotografie a NASA arată oficialii misiunii sărbătorind în Centrul de control al lansării după decolarea cu succes a Apollo 11. În imaginea istorică se regăsesc Charles W. Mathews, administrator asociat adjunct pentru zboruri spațiale cu echipaj uman; Dr. Wernher von Braun, director al Centrului Marshall pentru zboruri spațiale; George Mueller, administrator asociat pentru biroul de zboruri spațiale cu echipaj uman; Lt. Gen. Samuel C. Phillips, director al programului Apollo.

Azi în istorie, 16 iulie

Azi în istorie, în 1918, s-a născut George Mueller, „părintele navetei spațiale”. Inginerul electrician a fost administratorul NASA care a condus Office of Manned Space Flight. Acesta a asigurat succesul programului Apollo care a dus un om pe Lună și l-a readus în siguranță pe Pământ în 1969. „Cel mai strălucit și neînfricat manager” al NASA, Mueller a jucat, de asemenea, un rol-cheie în proiectarea Skylab. Acesta a susținut dezvoltarea navetei spațiale.

În copilărie, lui George îi plăcea să citească science fiction și era curios să afle cum funcționează lucrurile. Acesta își construia propriile aparate de radio. Lucrând cu jumătate de normă și mergând la facultate noaptea, a studiat până a obținut un doctorat în fizică. În timp ce lucra la TRW la sisteme de rachete, Mueller a devenit convins că „testarea completă” este esențială. Acesta a impus această filosofie la NASA, convingându-i pe alții, cu un „raționament impecabil”. Testarea unui sistem fără integrarea întregului nu este suficientă. De asemenea, în 1963 a refuzat să mai lucreze la NASA dacă agenția nu era restructurată astfel încât trei centre să îi raporteze direct. A acceptat o reducere substanțială a salariului pentru a face acest lucru.

Ne puteți urmări și pe Google News

Proiect important de arhitectură

Azi în istorie, în urmă cu 20 de ani, Millennium Park, primul și cel mai ambițios proiect arhitectural de la începutul secolului XXI din Chicago, Illinois, este deschis publicului. Parcul este delimitat de Michigan Avenue, Randolph Street, Columbus Drive și East Monroe Drive. La festivitățile de deschidere, care au durat trei zile, au participat aproximativ 300 000 de persoane. Acestea au inclus un concert inaugural al Grant Park Orchestra and Chorus.

Parcul Millennium este o porțiune a Grant Park de 129 de hectare, cunoscut drept „peluza din față” a centrului orașului Chicago. Are patru atracții artistice majore: Pavilionul Jay Pritzker, Cloud Gate, Fântâna Crown și Grădina Lurie. Millennium Park este considerat unul dintre cele mai mari construcții verzi din lume. Aproape toate elementele parcului au fost finanțate prin donații ale marilor companii. Acest lucru reflectă importanța orașului Chicago pentru sectorul corporatist american.

Fondarea Washington D.C

Azi în istorie, în urmă cu 234 de ani, Washington D.C. a fost fondat de-a lungul râului Potomac pentru a servi drept capitală a Statelor Unite. Legea privind reședința a înființat Districtul Columbia pe o proprietate donată de statul Maryland. A fost numit după președintele de atunci George Washington, care a ales chiar el locul.

Pierre L'Enfant a proiectat orașul cu bulevarde largi și spații ceremoniale care amintesc de Parisul său natal, Franța. Benjamin Banneker, un afro-american autodidact, geniu al matematicii, a furnizat calculele pentru ridicarea și amenajarea orașului. (1790)

Mai multe vești bune în această zi

  • Împăratul Haile Selassie al Etiopiei a semnat prima constituție a Etiopiei (1930)
  • A fost inaugurat tunelul Mont Blanc care leagă Franța de Italia (1965)
  • Larry Sanger, doctor în filosofie și co-fondator al Wikipedia, care a propus implementarea proiectului wiki ca o completare a site-ului său Nupedia din 2000 - un wiki scris de experți în diversele lor domenii (1968)
  • Specia nativă de păstrăv Apache din Arizona a fost trecută de pe lista celor pe cale de dispariție din SUA, după ce eforturile de conservare au adus locuitorul pârâului înapoi de la marginea prăpastiei (1975)
  • Tratatul de bună vecinătate și cooperare prietenească a fost semnat de Republica Populară Chineză și Federația Rusă (2001), conform Good News Network .

Revista presei