Avertisment pentru cei care au fost diagnosticați cu diabet de tip 2 în ultimul an

Avertisment pentru cei care au fost diagnosticați cu diabet de tip 2 în ultimul an Diabeticii au un regim special atunci când trebuie să dea examen de permis. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Un avertisment a fost dat persoanelor diagnosticate cu diabet de gradul 2 în ultimul an. Afecțiunea afectează deja aproape cinci milioane de britanici și alte 13 milioane sunt expuse riscului.

Expune oamenii în pericol mai mare de boli de inimă și atac de cord, din cauza nivelului crescut de zahăr din sânge care dăunează vaselor. În general, se credea că acest lucru se întâmplă pe o perioadă lungă de timp, dar oamenii de știință britanici au descoperit că există o perioadă crucială - primul an după diagnostic - în care oamenii ar putea preveni astfel de complicații mortale.

Studiul de la Universitatea din Surrey a analizat 26.180 de persoane care au primit un diagnostic de diabet de tip 2 în 2005. Ei au descoperit că pacienții care aveau niveluri variate de zahăr din sânge la 12 luni după un diagnostic aveau cu până la 50% mai multe șanse de a experimenta un eveniment cardiovascular periculos.

Aceasta include atacul de cord și accidentul vascular cerebral, dintre care diabetul cauzează 530 respectiv, 680 de decese, pe săptămână în Marea Britanie. Este posibil ca oamenii să se fi luptat să-și controleze nivelul zahărului din sânge, însă, poate, eșuând să ia intervenții în stilul de viață sau medicamente.

Ne puteți urmări și pe Google News

Descoperirile sugerează, prin urmare, că abordarea afecțiunii cât mai curând posibil reduce șansele de apariție a unor probleme cardiovasculare devastatoare.

Dr. Martin Whyte, co-autor al studiului și al Reader in Metabolic Medicine la Universitatea din Surrey, a declarat: „Înțelepciunea convențională a fost să trateze încet și constant diabetul de tip 2 cu dietă și creșterea dozei de medicamente de-a lungul anilor. „Perioada în care a fost nevoie de oameni pentru a-și reduce nivelul de zahăr după diagnostic a fost considerată mai puțin importantă pentru protecția vasculară majoră.”

„Cu toate acestea, studiul nostru observațional sugerează că punerea rapidă sub control a nivelurilor sanguine – în primele 12 luni după diagnostic – va ajuta în mod semnificativ la reducerea evenimentelor cardiovasculare.” Studiile arată dovezi cum că unii oameni își pot pune diabetul de tip 2 în remisie slăbind.