Florin Spătaru, ministrul Economiei, a vorbit despre unul dintre marile proiecte la care se gândește în timpul mandatului său. „Construcţia unei fabrici de pulberi de la zero este una dintre investiţiile prioritare”, a spus ministrul Economiei.

De asemenea, Florin Spătaru a mai anunțat că în industria de apărare, se vor investi 200 de milioane de lei.

„Tradiţia României în industria de apărare reprezintă un atu pentru repornirea motoarelor acestui sector economic. Am fost, astăzi, într-o vizită de lucru, în judeţul Braşov, la Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgăraş, unde am discutat cu directorii acestor societăţii despre planul investiţional şi despre beneficiile aduse comunităţii odată cu revitalizarea industriei în zonă”, a declarat ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-o conferinţă de presă.

Oficialul a spus că programul de investiţii va viza retehnologizarea acestor societăţi, astfel încât produsele livrate să corespundă nevoilor partenerilor comerciali, după ce, în perioada 10 – 11 februarie 2022, a efectuat o vizită de lucru în judeţul Braşov, la companiile din industria de apărare din zonă: IAR, Tohan Zărneşti, Pirochim Victoria şi la Fabrica de Pulberi Făgaraş.