Evenimentul Zilei > Politica > Exclusiv. Orașe, în pericol să rămână fără apă caldă. Pe cine acuză ministrul Economiei?
Exclusiv. Orașe, în pericol să rămână fără apă caldă. Pe cine acuză ministrul Economiei?

Exclusiv. Orașe, în pericol să rămână fără apă caldă. Pe cine acuză ministrul Economiei?

Cel puțin trei mari orașe, conduse de primari PSD, au adunat datorii de peste 200 milioane de euro, prin neplata subvențiilor pentru gigacalorie către CET-rile care le furnizează agentul termic, acestea la rândul lor având mari datorii la Romgaz.

Primăria Capitalei, Primăria Constanța și Primăria Craiova sunt printre administrațiile conduse de edili PSD pe care ministrul Economiei le acuză că uită să plătească datoriile către CET-uri , consumatorii care folosesc sistemul centralizat de încălzire fiind în pericol să rămână fără apă caldă la robinete. În timp ce primăria Constanța susține că nu are nici un leu datorie către Electrocentrale SA, ministrul Virgil Popescu susține că, dimpotrivă, are de plătit subvențiile din urmă.

Populația Constanței este în pericol să rămână fără apă caldă pentru că  „Romgazul nu este plătit și pentru că primăria Constanța nu a plătit subvențiile la CET, care la rândul lui nu poate plăti gazul pentru încălzirea agentului termic în vederea distribuirii către RADET Constanța”. Ministrul Virgil Popescu respinge declarațiile primarului Constanței, Decebal Făgădău, care, de doi ani, susține că primăria și RADET Constanța nu datorează nimic, CET-ului.

„Primăria Constanța are de plătit subvențiile, cum să nu aibă de plătit? Nu e singura primărie. E primăria Craiova, e primăria București, care are vreo 500 milioane de lei. Toate primăriile, în general așa, conduse de primari PSD cam uită să plătească. Și zic, hai că vă dă Guvernul, că vine iarna și nu o să putem lăsa orașul fără gaze” a declarat, pentru EVZ, Virgil Popescu.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: