Orașul care vrea să scape de toți nevaccinații de pe străzi. Oamenii nu mai sunt primiți nicăieri

Orașul care vrea să scape de toți nevaccinații de pe străzi. Oamenii nu mai sunt primiți nicăieri sursa: arhivă EVZ

Persoanele fără adăpost, din Berlin, trebuie să se vaccineze cât mai repede, pentru a mai avea acces în mijloacele de transport din capitala Germaniei.

Oamenii fără adăpost din Berlin (Germania) trebuie să respecte și ei restricţiile anti-COVID-19 impuse în domeniul transportului public pentru a putea dormi în gurile de metrou din capitala germană. Acesta a fost anunțul făcut, vineri, de autoritățile germane.

Nici persoanele care nu au adăpost nu au scăpat de obligativitatea deținerii unui certificat verde. Ce trebuie să facă angajații transportului public din Berlin

În cazul în care persoanele fără adăpost nu deţin un statut 3G (sigla în germană de la „geimpft”, „genesen” şi „getestet”, însemnând „vaccinat”, „trecut prin bolă”, respectiv „testat negativ”), angajaţii transportului public din Berlin (BVG) vor putea să le expulzeze de pe peroane.

Ştirea a apărut după ce miercuri au fost extinse restricţiile care împiedică accesul în capitala țării şi în împrejurimi la mijloacele de transport public, inclusiv pe peroane, pentru berlinezii care nu deţin un certificat verde, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Suntem conştienţi că situaţia celor fără un acoperiş este deosebit de grea în pandemie”

Această extindere a restricţiilor a dat naștere unor mari critici la adresa guvernului oraşului-land Berlin, după ce temperaturile au scăzut la valori de aproape zero grade Celsius în timpul zilei şi în condiţiile în care reţeaua subterană a metroului berlinez era principalul refugiu pentru oamenii fără adăpost.

„Suntem conştienţi că situaţia celor fără un acoperiş este deosebit de grea în pandemie”, a declarat vineri senatoarea Elke Breitenbach pentru cotidianul Tageszeitung, conform sursei citate.

La Berlin se duce o campanie intensă pentru imunizarea prin vaccinare a persoanelor care nu au un adăpost, în centrele amenajate sau în cabinete medicale

Totuşi, a precizat ea, trebuie să respectăm legea de protecţie împotriva infecţiilor, iar cei fără adăpost pot efectua teste gratuite la centrele disponibile. De asemenea, a precizat aceeaşi senatoare, Berlinul promovează o amplă campanie de vaccinare pentru persoanele fără adăpost, fie în cabinetele medicale, fie la centrele de vaccinare.