Echipele de intervenție au întreprins mai multe acțiuni de identificare a persoanelor fără adăpost, care, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit din cauza temperaturilor scăzute.

Adăposturile de noapte din strada Inspirației și strada Mănăstirea Văratic ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 au găzduit 26 de persoane fără adăpost în noaptea de 27/28 noiembrie a.c.

Aici, pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceştia beneficiază de hrană caldă, condiții de îngrijire personală, haine curate, precum şi consiliere specializată.

Echipele de intervenție au identificat și trei cazuri de persoane fără adăpost pe care le-au îndrumat către centrele sociale, însă acestea au refuzat să meargă într-un adăpost de noapte.

Numărul de telefon al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6, disponibil permanent, pentru toate adăposturile din sector este 0731.624.849.

Se opreşte viscolul, vine gerul!

O nouă informare meteorologică, valabilă până la 30 noiembrie, ora 10.00, a intrat în vigoare aseară, la ora 20. Administraţia Naţională de Meteorologie avertizează că în intervalul menționat vremea va deveni deosebit de rece în toată țara, astfel că temperaturile vor fi negative în majoritatea regiunilor, iar noaptea va fi ger (temperaturi sub -10 grade) în special în nordul, nord-estul și centrul țării. În sud-estul ţării vor mai fi posibile ninsori şi intensificări ale vântului care vor spulbera zăpada. De altfel, vremea se va menține deosebit de rece până la sfârșitul săptămânii.