Statele Unite donează 60 de milioane de doze AstaZeneca, interzis dincolo de Ocean

Statele Unite donează 60 de milioane de doze AstaZeneca, interzis dincolo de Ocean SUA / Sursa: arhiva EvZ

Statele Unite vor furniza şi altor ţări 60 de milioane de doze de vaccin contra Covid-19 de la AstraZeneca, a declarat luni un înalt responsabil de la Casa Albă.

Decizia a de exporta acest vaccin, care încă nu a fost autorizat dincolo de Ocean, a stârnit controverse, scrie AFP. "Statele Unite vor debloca 60 de milioane de doze de vaccin de la AstraZeneca către alte ţări pe măsură ce ele vor fi disponibile", a scris pe Twitter Andy Slavitt, consilier al Casei Albe în lupta contra coronavirusului.

SUA vor oferi vaccinul AstraZeneca în primul rând Indiei, decimată de pandemie

Noile cazuri de infectare continuă să facă ravagii în întreaga lume. Peste Ocean a încetinit numărul  noilor infectări cu SARS-CoV-2. Administrația Biden a anunțat că va pune la dispoziție materiale pentru producția de vaccinuri Indiei. Această țară se confruntă în prezent cu un asalt furibund al ratei de incidență Covid-19.

Andy Slavitt, consultant senior în echipa președintelui Joe Biden dedicată crizei pandemice, a asigurat că guvernul american va distribui noi doze de AstraZeneca de îndată ce devin disponibile. Totuși, FDA (Food and Drug Administration), autoritatea națională care reglementează medicamentele, nu a autorizat încă vaccinul pentru utilizare.

Ne puteți urmări și pe Google News

SUA nu vor distribui nicio doză de vaccin până când serul AstraZeneca nu întrunește standardele FDA referitoare la “calitatea produsului,” au declarat oficiali ai administrației Biden într-un briefing de presă.

Casa Albă anunță un lot de alte 10 milioane de doze în mai și iunie

Casa Albă anticipează că Statele Unite vor pune la dispoziție 10 milioane de doze de of vaccin “în săptămânile următoare,” după obținerea certificării FDA, a precizat un oficial. Un lot adițional de 50 milioane de doze ar putea fi distribuite în lunile mai și iunie, a completat acesta.

“Ca parte a strategiei SUA de a fi pregătite pentru o gamă de scenarii, am produs deja unele doze AstraZeneca. Ținând cont de solidul portofoliu de vaccinuri pe care Statele Unite îl au, precum și de faptul că vaccinul AstraZeneca nu este aprobat pentru utilizare în SUA, nu avem nevoie să folosim vaccinul AstraZeneca aici în lunile următoare”, a precizat oficialul citat de CNBC. Decizia vine după ce autoritățile sanitare au anunțat că furnizarea de vaccinuri anti-Covid începe să depășească cererea în anumite regiuni americane.

Sursa: CBNC