Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. Care sunt acestea

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. Care sunt acestea

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. EMA ar putea adăuga alergiile severe pe lista efectelor secundare ale vaccinului.

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. EMA: reacțiile alergice severe ar trebui adăugate la efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca.

Aşdar, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat ca reacțiile alergice să fie introduse ca efecte secundare la vaccinul AstraZeneca.

Se cere revizuirea listei cu efectele secundare ale vaccinului AstraZeneca. Care sunt acestea

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) ar putea trece alergiile severe pe lista posibilelor efecte secundare ale vaccinului AstraZeneca.  Oficialii EMA „au recomandat o actualizare a informațiilor despre produs. Pentru a include anafilaxia și hipersensibilitatea (reacții alergice) ca efecte secundare”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Actualizarea se bazează pe o examinare a 41 de rapoarte de posibilă anafilaxie. Acestea au fost observate în rândul a aproximativ 5 milioane de vaccinări din Marea Britanie”. Este ceea ce au declarat reprezentanții agenției cu sediul la Amsterdam.

Înformațiile privind vaccinul AstraZeneca/Oxford arată că persoanele care primesc serul trebuie ținute sub supraveghere. Timp de cel puțin 15 minute” după administrare, în caz de reacții alergice.

Vaccinului AstraZeneca este sigur, potrivit OMS

Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a anunțat că va investiga  cazurile de cheaguri de sânge semnalate la pacienți care au fost vaccinați cu vaccinul AstraZeneca. Dar, mai subliniază că incidența acestor cazuri nu este mai mare decât în rândul populației generale. Problemele de coagulare i-au determinat pe oficialii danezi să suspende utilizarea vaccinului dezvoltat de laboratorul britanic AstraZeneca și Universitatea din Oxford. Și alte state au luat exemplul țării nordice.

OMS  examinează datele de siguranță care au venit, şi a subliniat că nu a fost stabilită nicio legătură cauzală între vaccinul AstraZeneca și coagulare.

„AstraZeneca este un vaccin excelent, la fel ca și celelalte vaccinuri care sunt utilizate”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS, Margaret Harris, reporterilor la Geneva.

„Da, ar trebui să continuăm să folosim vaccinul AstraZeneca”, a adăugat ea, subliniind că orice preocupări legate de siguranță trebuie investigate.

AstraZeneca, cu sediul în Marea Britanie, a insistat că serul său este sigur, adăugând că nu există „nici o dovadă” de riscuri mari de formare a cheagurilor de sânge, scrie telegraph.co.uk. Photo 211699184 © Javiindy - Dreamstime.com