Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu au fost probleme speciale în şcoli.”

Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu au fost probleme speciale în şcoli.”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni dimineaţă, că redeschiderea şcolilor nu a generat „probleme speciale” la unităţile de învăţământ din ţară.

Redeschiderea şcolilor. Sorin Cîmpeanu: „Nu au fost probleme speciale.” Ministrul Educaţiei a ajuns la aceste concluzii în urma rapoartelor primite de la inspectorii şcolari.

Într-o intervenţie telefonică la Antena 3, Sorin Cîmpeanu a declarat: „Până la această oră, pe grupul inspectorilor şcolari nu au fost semnalate probleme speciale în şcoli.

Eu am mers la Liceul Ioan Petruş din Otopeni în care 1.240 de elevi au început astăzi şcoala. Distanţarea minimă recomandată, puternic recomandată, este de 1 m.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru a nu bloca întreg procesul, am precizat că acolo unde nu este posibilă, se vor face eforturi pentru a se face distanţarea maxim posibilă.

Sunt 57 de şcoli în care din motive legate de infrastructură…  Aceşti scoli, din păcate, vor fi nevoite să nu deschisa. În aceste şcoli, partea de învăţare-predare se va derula exclusiv în online.

Testele rapide sunt administrate de personal medical. În 18% dintre şcolile care au cabinet medical, testele vor ajunge acolo. În celelalte cazuri, ele vor ajunge la DSP.

Există un stoc de peste 37.000.000 măşti care vor fi puse la dispoziţia acelor elevi sau profesori care le solicită.

Nu au fost divergenţe cu Ministerul Sanatăţii (n.r. – cu privire la redeschiderea şcolilor). Au fost puncte de vedere care au fost armonizate complet… Şi decizia a fost luată prin consens după discuţiile din 2 şi 3 februarie.

Daca a fost consens, n-au fost divergenţe. Toţi cei responsabili au stabilit redeschiderea şcolilor în aceste scenarii. A fost nevoie de revenirea la normalitate, de revenirea elevilor la socializare.

S-a pierdut foarte mult prin predarea online şi pierderile trebuie să fie recuperate. Recuperarea se poate face doar în şcolile care se deschid cu prezenţă fizică. Este ilogic să recuperezi tot în online tot ce ai pierdut în online. Teoretic, 2.136.000 de elevi se pot prezenta la şcoală”, a declarat Ministrul Educaţiei.

Școlile au fost redeschise luni, 8 februarie. Redeschiderea majorității școlilor din România se va face parțial descentralizat la începutul semestrului al II-lea. Se va ţine cont evoluția epidemiologică, iar redeschiderea se face pe scenarii.

edu.ro