Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a remis, astăzi, un comunicat prin care susţine că scrisoarea pe care ambasadorul Nicholas Taubman a primit-o ieri din partea senatorului Corneliu Vadim Tudor nu merită niciun răspuns.
Reacţia ambasadei vine la o zi după ce liderul PRM i-a adresat ambasadorului SUA la Bucureşti, Nicholas Taubman, o scrisoare în care îl acuză în termeni duri că a "poruncit" şi coordonat o fraudă electorală la alegerile locale şi că s-a amestecat brutal în viaţa politică a României, săvârşind abuzuri.
Scrisoarea începe cu formula "Domnule Taubman", însă după aceea liderul PRM i se adresează diplomatului american la persoana a II-a singular. "Îţi scriu la o zi după neruşinata fraudă electorală pe care ai poruncit-o şi ai coordonat-o în România duminică, 1 iunie 2008", afirmă Vadim Tudor, acuzându-l pe Taubman că s-a amestecat, "brutal", în viaţa politică a ţării noastre şi că a "săvîrşit numai abuzuri". Liderul PRM îl acuză pe Taubman că a afirmat, la Cluj, că limba maghiară trebuie să fie a doua limbă oficială a României, că i-a cerut primului-ministru Călin Popescu-Tăriceanu să facă tot posibilul să împiedice plecarea sa la Londra, că l-a apărat pe Traian Băsescu, aflat în plin proces de suspendare, că a "tras sforile" pentru a împiedica intrarea PRM în PE şi că a coordonat "uriaşa fraudă de la alegerile locale, tot în defavoarea PRM". Vadim Tudor foloseşte cuvinte dure la adresa lui Nicholas Taubman şi îl acuză că principala sa misiune este "compromiterea şi, în final, lichidarea ultimei redute de rezistenţă a acestei ţări: PRM". El îl anunţă pe diplomatul american că va traduce scrisoarea în limba engleză şi o va trimite tuturor membrilor Congresului SUA, dar şi la Moscova, Bruxelles şi "la alte centre de putere din lume".
Candidaţii pe care PRM i-a propus pentru alegerile locale de duminică au obţinut rezultate foarte mici. Acest lucru poate explica supărarea lui Corneliu Vadim Tudor.
Sursa: Mediafax
(14:33)