Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă

Băsescu, previziuni pentru Capitală: Firea nu are nicio șansă Traian Băsescu. Sursa foto: Gabriel Petrescu | Dreamstime.com

Traian Băsescu este tot mai vocal de când a început campania electorală pentru alegerile din 9 iunie. Mai mult, fostul președinte a făcut o serie de pronosticuri și este sigur că Gabriela Firea nu va avea nicio șansă la Primăria Capitalei.

Traian Băsescu, ipoteze pentru Primăria Capitalei

Invitat la postul de televiziune România TV, fostul președinte Traian Băsescu a discutat despre situația complicată din vârful țării, unde politicienii se confruntă în sondaje și declarații.

„Oamenii vor reacționa la această îmbârligare socialisto-liberală. Oamenii nu se vor lăsa păcăliți de această „stabilitate”. Nu o vor digera. Povestea cu stabilitatea este propovăduită de un general și un șef de partid. Ciucă și Ciolacu mint, spun că ne trebuie stabilitate. Băi fraților, cum o vedeți, stabilitatea, voi se realizează prin dictatură, ceea ce și vreți, de fapt, să faceți. Ei asta desenează. Acolo unde nu au administrații locale și-au pus un singur candidat, în speranța că vor reuși să îl îndepărteze pe candidatul care nu e PSD sau PNL. La București s-au încurcat. Nu poți să aduci un om din afară și să îl dai la două organizații. Păi nici nu îl cunosc, nu știu cum gândește, nu-l simpatizează, îl simt ca pe un profitor. Cum e Ciucă, făcut peste noapte președinte de partid, dar el nu a tras ca politicienii, zi de zi pentru organizații”, a declarat fostul președinte.

Gabriela Firea, alegeri

Gabriela Firea se va afla pe primul loc pe buletinul de vot la alegerile pentru Primăria Capitalei din 9 iunie. Sursa Foto: Arhiva EVZ

„Firea nu are nicio șansă”

Traian Băsescu mai este de părere că cel mai potrivit candidat în acest moment, cu șanse mari de a fi reales primar al Capitalei, este actualul edil, Nicușor Dan.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Firea nu are nicio șansă să câștige. Credeți că bucureștenii nu-și aduc aminte de zecile de firme cu oameni aduși de la Voluntari, sau cum s-au risipit banii cu excursii în Grecia, ochelari din bani publici. Ori populismul nu mai funcționează.

Nicușor a avut curaj și a intrat în subteranele Bucureștiului. Nu e ușor, că lui nu îi rămân foarte mult bani să plătească aceste subvenții. El schimbă kilometri de conducte. Nu are cum să îl bată Piedone.

E o supărare mare cu dezvoltatorii imobiliari, dar mie mi-e foarte clară intenția lui. Vrea să scoată dezvoltarea în afara Bucureștiului. Eu cred că va câștiga și Clotilde la Sectorul 1. Femeia asta a avut curaj să oprească dezmățul de la salubrizare”, a mai spus Traian Băsescu în exclusivitate la RomâniaTV.

Traian Băsescu crede că bucureștenii vor alege astfel pentru că sunt „oameni intruiți”

Nu este prima dată când Traian Băsescu face astfel de declarații. Încă de la începutul lunii martie acesta și-a arătat susținerea pentru Nicușor Dan, argumentând că Gabriela Firea nu are nicio șansă în fața lui Nicușor Dan deoarece bucureștenii sunt oameni instruiți.

„Firea n-are cum să câștige în fața lui Nicușor, pentru că bucureștenii sunt oameni instruiți. Văd și ei ce se întâmplă în Capitală și că Nicușor e un primar care a preferat în loc să arunce banii pe imagine, pe cumpărat ochelari, pe dus pensionarii în Grecia, pe dus oameni la Sfânta Parascheva. În loc să cheltuiască bani pe astea a băgat bani cât a putut în infrastructura nevăzută a Capitalei.

Ceea ce-i important”, a mai adăugat el. Întrebat dacă alianța PSD-PNL se înscrie pe drumul pierzaniei la Capitală, Băsescu a afirmat că liberalii și social-democrații vor merge cu un candidat unic „care nu va câștiga”. „Bucureștiul are peste 50% oameni inteligenți, oameni instruiți, care înțeleg ce se întâmplă în oraș”, a concluzionat fostul președintele, potrivit digi24.