Marcel Ciolacu s-a împăcat cu moldovenii: Din poziția de prim-ministru, n-ar fi trebuit să fac acest lucru

Marcel Ciolacu s-a împăcat cu moldovenii: Din poziția de prim-ministru, n-ar fi trebuit să fac acest lucru Premierul României. Sursa foto: Arhiva EvZ

Marcel Ciolacu, premierul României, a fost în vizită pe șantierul spitalului Regional de Urgența Iași. La  finalul acesteia, liderul PSD a ținut o conferință de presă în care  a vorbit și despre afirmația făcută recent că „Buzăul nu este Moldova”.

Marcel Ciolacu: „Din funcţia de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru”

Declarația care a stârnit rumoare a fost lămurită vineri de premierul României. Marcel Ciolacu a răspuns jurnaliștilor și a mărturisit că a conștientizat abia după că afirmația sa, pe care a catalogat-o drept o glumă, nu ar fi trebuit făcută din poziția în care se află ca lider politic.

„Ştiţi că eu am mai vândut şi Ardealul. Şi cred că a fost unul dintre momentele cele mai dificile ale mele ca om politic când am vândut Ardealul şi s-a dovedit a fi o minciună. Nu are rost să intru în detaliile glumelor pe care le facem cu toţii şi nu cred că dumneavoastră n-aţi zis vreodată bancuri cu ardeleni, cu olteni, face parte din spiritul românesc. Cu adevărat, ce regret e că din funcţia de prim-ministru n-ar fi trebuit să fac acest lucru şi a fost interpretat. Dar diferenţa între ce facem efectiv şi o glumă nepotrivită e una foarte mare”, a declarat Marcel Ciolacu.

Premierul spune că guvenul său a direcționat cele mai multe fonduri pentru Moldova, de la Revoluție

Marcel Ciolacu a mai spus că sprijinul oferit de Guvern în timpul mandatului său este cel mai consistent pentru Moldova, de la Revoluție încoace.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Şi nu o fac singur, o fac cu Sandu Rafila, o fac cu Sorin Grindeanu, o fac cu doamna ministru Deca, cu fiecare minister în parte am încercat să echilibrăm un lucru care era evident: Moldova a fost văduvită de investiţii majore şi de un plan de dezvoltare coerent. Şi parcă a trebuit să fie un război în zonă, în Ucraina, total incorect, ca să ne trezim la realitate, să ne uităm pe statistici şi să vedem cât de multă lume a plecat şi din Suceava, şi din Botoşani, şi din Iaşi, şi din Bacău, şi din Buzău.

Cred că numai din Râmnicu Sărat sunt plecaţi vreo 11.000 de români. De ce? Pentru că nu am avut dezvoltată infrastructura. Normal că nu se dezvoltă afacerile, pentru că cresc costurile dacă nu ai acces la o infrastructură performantă. Mai mult, e foarte greu să lămureşti românii să revină în ţară cât timp nu ai servicii publice de nivel european”, a declarat Marcel Ciolacu.

 Marcel Ciolacu: „Departe de mine să jignesc pe cineva”

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei (MDM) i-a solicitat premierului Marcel Ciolacu să ofere explicații, după ce acesta a declarat la Timișoara, într-o conferință de presă, că "Buzăul nu este în Moldova și vă rog să nu mă jigniți".

Ulterior, premierul Marcel Ciolacu a explicat că, referitor la declarația sa din Timișoara, el se consideră moldovean la fel cum este ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean, iar mama sa era din Tecuci.

„Deci departe de mine să jignesc pe cineva. Văd că s-a interpretat o glumǎ pe care am făcut-o în Timişoara şi unii încearcă să o speculeze politic. Nu a fost nimic peiorativ. Dacă cineva s-a simţit jignit îmi cer scuze, nu asta mi-am dorit”, a adăugat liderul PSD.