"ALIMENTARA" DIN CHINA. 280 de tone de condimente şi produse alimentare VÂNDUTE LA NEGRU

"ALIMENTARA" DIN CHINA. 280  de tone de condimente şi produse alimentare VÂNDUTE LA NEGRU

Produsele de bază care umplu magazinele alimentare nu mai sunt, de mult, marcă românească. Cele mai multe sunt aduse de peste mări şi ţări, în special din China. Numai că, aşa cum tot descoperă poliţiştii în ultima vreme, tone de marfă se vînd "la negru", ceea ce înseamnă prejudicii importante aduse bugetului de stat. O dovedeşte acţiunea de astăzi a oamenilor legii din Bucureşti care au găsit două societăţi care furniza ilegal alimentarelor ulei, zahăr, făină, orez ori alte produse alimentare.

UPDATE. Poliţiştii bucureşteni au anunţat că au întocmit întocmit un dosar penal pentru evaziune fiscală şi contrafacere. Oamenii legii au descoperit nereguli la o societate comercială ce are ca obiect de activitate vânzarea de produse agroalimentare. Produsele erau aduse din China şi Turcia, precum şi de pe piaţa internă şi apoi comercializate fără înregistrarea veniturile obţinute, societatea comercială sustrăgându-se astfel de la plata obligaţiilor către bugetul de stat.

În cadrul acestei acţiuni, poliţiştii bucureşteni au indisponibilizat o cantitate de 280 tone de condimente şi produse alimentare în valoare de aproximativ 60.000 de euro pentru care nu s-au putut prezenta documente de provenienţă.

Poliţiştii Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, fac două percheziţii în Bucureşti şi judeţul Ilfov. Anchetatorii au luat în vizor mai mulţi comercianţi, firme şi persoane fizice, suspectaţi de evaziune fiscală. Acţiunea, aflată în curs de desfăşurare, se desfăşoară la sediul unor firme sau locuinţe ale celor care fac comerţ cu produse agroalimentare: ulei, zahăr, orez, făină etc., fără a declara, însă, veniturile realizate. "Este vorba despre produse aduse din China şi vândute ilegal pe piaţa românească", a precizat pentru EVZ unul dintre poliţişti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Din cercetările efectuate până în acest moment de poliţiştii  bucureşteni, a rezultat faptul că persoanele vizate de aceste acţiuni aduceau bunurile din afara ţării şi le comercializau fără a avea documente de provenienţă.

Până acum, s-a stabilit un prejudiciu de aproximativ 15.000 euro,  adus bugetului consolidat al statului român.