Dieta cu OREZ slăbeşte 10 kilograme în fiecare lună. Atenţie, este greu de ţinut!

Dieta cu OREZ slăbeşte 10 kilograme în fiecare lună. Atenţie, este greu de ţinut!

E greu de ţinut, dar dacă reusesti să-l duci la capăt, trebuie să ştii că acest regim te poate ajuta să pierzi în greutate, dar şi să-ţi detoxifici corpul. Iată în ce constă dieta cu orez care promite să te scape de 10 kilograme într-o lună de zile:

Deşi acestă reţetă a fost inventată în 1939, dieta cu orez a revenit în atenţia doamnelor şi domnisoarelor  în bătălia cu kilogramele, după publicarea cărtii Rice Diet Solution, potrivit perfecte.ro

Prima etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert si apa plata Ziua II: la micul dejun se consuma 2 fructe (a se evita bananele si strugurii); apoi la pranz si cina cate o portie cu alimente amidonoase (cum ar fi orez, cereale, cartofi, toate acestea fierte) Zilele III-VII: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene. Se recomanda lactatele la micul dejun, fara paine. In fiecare zi pot fi consumate pana la 800 de calorii, iar in ceea ce priveste lichidele, e permisa doar apa!

A doua etapa

Ziua I: se consuma doar orez fiert (fara alte alimente) si apa plata Zilele II-VI: minim o masa pe zi trebuie sa fie formata din orez; in rest, se recomanda urmarea unei diete lacto-vegetariene Ziua VII: trebuie urmata o dieta vegetariana cu o masa de orez pe zi, ideal ar fi ca vegetalele consumate sa fie in stare proaspata. In cadrul acestei etape puteti consuma pana la 1200 de calorii in fiecare zi.

A treia etapa

Se pot consuma aceleasi alimente ca in cadrul celei de-a doua etape, insa se pot creste putin portiile consumate, mai exact cu pana la 200 de calorii pe zi.

Atentie: in urma acestei diete organismul este privat de calciu, asa ca se recomanda suplimentele alimentare cu calciu si vitamina D. De asemenea, dieta cu orez trebuie urmata cel mult 3 luni de zile, dupa aceasta perioada este indicat sa se revina la o alimentatie normala, diversificata si moderata. Desigur, inainte de a o incepe, e indicata o vizita la medic pentru a primi acordul acestuia de a incepe regimul alimentar.

Meniu orientativ

Mic dejun: 2 legume sau fructe sau un pahar de lapte (atunci cand lactatele sunt permise) Pranz: orez Gustare: 2 legume sau 2 fructe Cina: amidonoase (orez, cereale, cartofi, paste), salata de legume cu lactate (branza sau dressing de iaurt – atunci cand acestea sunt permise)

Lichide permise: doar apa! 

Ne puteți urmări și pe Google News