Vandam „SĂLTAT” de polițiști. Momente ULUITOARE într-un mall din Iași.

Vandam „SĂLTAT” de polițiști. Momente ULUITOARE într-un mall din Iași.

Un cunoscut interlop din Iași, pe numele său real Vandam Constantin, a provocat haos într-un mall din Iași. A scos o sabie pe care o avea deja pregătită și a lovit o persoană apropiată unui clan rival, cel al Cordurenilor, cu care se afla în conflict.

Procurorii ieşeni l-au trimis în judecată pe Vandam Constantin pentru lovire şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi port ilegal de armă.

Povestea acestui dosar a în­ceput pe 29 februarie 2016, atunci când Adrian Hotin a făcut plân­gere împotriva lui Vandam şi a altor persoane după ce acesta din urmă l-ar fi lovit cu sabia în picior. Plângerea a fost depusă la cinci zile după un scandal ce a avut loc în zona Tudor Vladimirescu.

„După ce a ieşit din complex, inculpatul Constantin Vandam a scos din geanta pe care o avea asupra sa o sabie şi a alergat spre grupul din care făcea parte Hotin Remus Adrian, lovindu-l pe acesta din urmă cu sabia în zona piciorului, provocându-i leziuni traumatice ce au necesitat 9-10 zile de îngrijiri medicale“, se ara­tă în rechizitoriu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ulterior, membrii familiei Con­stantin s-au urcat într-un taxi care a plecat înspre ieşirea de pe bulevardul Tudor Vladimirescu. Pen­tru că un alt taxi era oprit din cauza culorii roşii a semaforului, o persoană neidentificată din grupul lui Vandam a coborât şi a lovit cu un corp dur luneta vehiculului oprit. De frică, şoferul nevinovat a dat maşina deoparte în aşa fel încât taxiul să poată pleca. Taximetrul avea la acel moment şi client, care a relatat că individul care a lovit ar fi spus „dă-i drumul, mai repede, dă-i drumu’!“.

Vandam Constantin mai are o condamnare, dar cu suspendare, tot pentru faptele prevăzute în actualul dosar. Pentru acea faptă, a primit şase luni de închisoare cu suspendare după ce a semnat un acord de recunoaştere a vinovăţiei.