Spărgătorul „Nepotul”, urmărit prin Interpol, prins la un banal control pe stradă

Spărgătorul „Nepotul”, urmărit prin Interpol, prins la un banal control pe stradă

La 54 de ani, Ioan Duma, zis „Nepotul“, a ajuns, din nou, după gratii. Clujeanul este considerat unul dintre cei mai titrați spărgători de locuințe din România. Are un cazier care însumează peste 30 de ani de închisoare.

Cea mai mare dintre pedepse, de 14 ani, a primit-o la începutul anilor 2000, când a fost judecat că a comis peste 80 de spargeri din locuințe, printre victime fiind europarlamentarul PNL, Daniel Buda sau prim-grefierul Tribunalului Cluj. Deși acționa în zona Ardealului, el fusese dat în urmărire internațională după ultimele două condamnări.

Chiar dacă era căutat de vreo doi ani, în întraga lume, polițiștii l-au „dibuit”, marți, pe o stradă din Cluj-Napoca, orașul său natal, la un control banal. În urma controlului corporal și al bagajelor, oamenii legii au descoperit în rucsacul lui o pontoarcă, folii de aluminiu și mai multe unelte folosite la intrarea prin efracție în locuințe.

Când l-au legitimat, agenții de poliție și-au dat seama că au de-a face cu „jupânul” spărgătorilor. Pe numele lui Ioan Duma erau emise două mandate de executare a pedepsei cu închisoarea: 2 ani, 6 luni și 934 zile de închisoare pentru furt calificat și 1 an și 934 zile de închisoare, pentru furt. Mandatele au fost emise în anii 2017, respectiv 2018, de judecătoriile din Dej, respectiv Cluj-Napoca.

Ne puteți urmări și pe Google News

Polițiștii au descoperit că, în luna decembrie a anului trecut, „Nepotul” a încercat să pătrundă în mai multe locuințe. Acum, Ioan Duma s-a reinters „la răcoare”, în Penitenciarul Gherla.