Evenimentul Zilei > Actualitate > Concedii medicale mai puține, în județul Vaslui
Concedii medicale mai puține, în județul Vaslui

Concedii medicale mai puține, în județul Vaslui

3.347 de certificate medicale, acestea sunt cifrele bilanțului prezentat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vaslui, pentru primele două luni ale anului în curs.

Potrivit reprezentanților CJAS Vaslui, numărul concediilor medicale este în scădere încă din 2010. “În anul 2010, am primit 37.167 de concedii medicale, iar în anul 2011 au fost depuse 23.163 de concedii medicale. Este foarte posibil ca numărul concediilor medicale să fi scăzut din cauza controalelor care au avut loc și din teama medicilor de a mai elibera cu ușurință un concediu medical. De asemenea, multe dintre concedii au fost în fiecare an pe sarcină și lehuzie. Scăderea natalității duce și la scăderea numărului de concedii medicale. Un alt factor ar putea fi scăderea numărului de persoane angajate” a declarat Mihaela Chitariu, director adjunct al CJAS Vaslui.
Un top al medicilor care elibereazã concedii medicale îi situeazã pe primul loc pe medicii din spitale, urmati de medicii specialisti din ambulatoriile de specialitate, medicii de familie eliberând cele mai putine certificate medicale.
sursa: monitoruldevaslui.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: