Conform unui sondaj realizat de Femail, una din cinci femei adulte a avut o aventură extraconjugală. 40% dintre ele au fost infidele faţă de partenerul lor de viaţă.

Mai mult, aproape jumătate dintre acești soți sau parteneri – 47%, potrivit femeilor chestionate – nu știu că au fost înșelați.

Realizatorii sondajului  împărtăşesc informaţii fascinante pe care le-au obținut, vorbind sincer cu peste 1.000 de femei de toate vârstele despre viața lor sexuală, întrebându-le dacă au înşelat și, dacă da, ce au făcut pentru a-și repara relația?

Rezultatele și mărturiile unor femei precum Stephanie sugerează că infidelitatea femeilor are  legătura cu dorința de a fi distrasă de la banalitățile vieții reale, precum și plăcerile fizice.

Stephanie, vânzătoare într-un magazin, este convinsă că nu intenționează să-și părăsească soțul, ar distruge familia, i-ar rupe inima și i-ar perturba o viață care o face fericită în general. „Îmi place casa noastră, avem o viață socială bună dorm cu Michael cam o dată pe săptămână ”, spune ea. „OK, mi se pare un pic plictisitor după aproape 20 de ani împreună. El chiar este un tip plictisitor încât mi-ar plăcea adesea să găsească altceva de spus şi de făcut. „Dar îl iubesc și nu-mi pot imagina să-mi petrec viața cu altcineva…”

Deși amantul lui Stephanie este și el căsătorit, aceasta susține că nu simte gelozie sau vinovăție față de soția lui. „Niciunul dintre noi nu vrea nimic pe termen lung. Dacă ar anunța că își va părăsi soția, sincer, aș fugi”. Insistă ea . „Poate că ar trebui să mă simt vinovată că am trădat pe fiica mea și tatăl ei… Din punctul meu de vedere sunt mai fericită acasă, dar nevoile mele sexuale sunt satisfăcute în altă parte. Nu e bine?”, se întreabă „păcătoasa”.

O altă femeie a spus: „Uneori, a te simți abandonată sau ignorată de partener şi este atât de dureros încât căutăm afecțiune în altă parte”.

Există, desigur, multe alte motive pentru care femeile sunt necredincioase: de exemplu poate fi un act de răzbunare împotriva unui partener care a înşelat primul sau… din frustrare pur şi simplu.