La Iaşi, de Ziua Principatelor Unite- 24 ianuarie, primarul PSD Gheorghe Nichita a anulat spectacolul folcloric, în semn de respect faţă de victimele accidentului aviatic din Apuseni. "Nu putem ignora drama care a zguduit întreaga ţară", a spus Nichita. Acest sfat a fost însă ignorant de PSD-iştii din Ardeal.
Ce distracţie, ce mişto!
La Cluj, organizaţia locală a partidului a organizat vineri, la un hotel de patru stele, o petrecere pentru circa 1.200 de invitaţi, cu muzică populară şi de dans, amestecată cu un mic concert de operă, susţinut de o soprană.
Distracţia a început pe la ora 16.00 şi s-a terminat la ora 21.00. În fruntea activului de partid s-a aflat soţia premierului Ponta, Daciana Sârbu. Ea a fost flancată de vicepreşedintele PSD Ioan Rus, europarlamentarul PSD Corina Creţu şi de sociologul Vasile Dâncu.
La petrecere s-a organizat o tombolă cu întrebări "distractive", de tipul "Cine este preşedintele PSD Cluj", "Cine e secretarul partidului", a scris o publicaţie din Cluj. O zi mai târziu, sâmbătă, PSD a organizat o chermeză identică la Satu Mare.
Au fost doar 1.000 de invitaţi, iar în mijlocul lor s-a aflat tot Daciana Sârbu şi liderii grupului de la Cluj. În plus, la Satu-Mare a sosit şi ministrul Tineretului, Nicu Bănicioiu. Potrivit unei relatări din presa locală, după o serie de discursuri politice, mobilizatoare, "invitaţii au fost serviţi cu o masă bogată, nu înainte însă de a gusta din tradiţionala pălincă de Oaş".
Potrivit imaginilor de la eveniment, petrecerea a fost binecuvântată de un preot.
Agapă pentru ziarişti
Şi la începutul săptămânii, PSD a avut o petrecere, însă mai discretă şi onorată de prezenţa premierului Victor Ponta.
La evenimentul organizat la un restaurant din Capitală au fost chemaţi ziariştii din presa centrală, acreditaţi la PSD. Evenimentul ar fi rămas secret, dacă jurnalistul Robert Turcescu nu ar fi scris pe blogul său: "În timp ce Aura Ion murea, iar echipele de salvatori se chinuiau să coboare de pe munte victimele accidentului aviatic de luni, 20 ianuarie 2014, premierul Victor Ponta (…) chefuia – culmea, alături de jurnaliştii acreditaţi la PSD! – în restaurantul Trattoria Il Calcio".

Te-ar putea interesa și: