Evenimentul Zilei > Social > 10.000 de sindicalişti protestează marţi în Bucureşti
10.000 de sindicalişti protestează marţi în Bucureşti

10.000 de sindicalişti protestează marţi în Bucureşti

Blocul Naţional Sindical (BNS) anunţă că, marţi, 10.000 de sindicalişti vor protesta în Capitală faţă de măsurile de austeritate luate de guvern, potrivit liderului BNS Dumitru Costin.

"Cei care ne conduc sunt prea obtuzi să poată face altceva decât reduceri de salarii şi de personal",a declarat acesta, cu puţin timp în urmă.
Preşedintele BNS consideră că cei din jandamerie şi-au făcut datoria, iar poliţiştii au avut dreptul să protesteze pentru drepturile lor, însă Traian Băsescu a luat o decizie care va avea repercusiuni.
"Declaraţia preşedintelui de a renunţa la jandarmiei şi poliţie ne nasc mari semne de întrebare. Considerăm că acest gen de atitudine care a fost prefigurat de alte decizii în spaţiul public, va duce la restricţionarea unor drepturi cetăţeneşti. Ne pregătim de un stat opresiv. Cei din jandarmerie nu au arătat nici un fel de fisură şi-au făcut datoria", a declarat Dumitru Costin, preşedintele BNS.
Preşedintele Traian Băsescu a dispus renunţarea la serviciile Poliţiei Rutiere pentru coloanele oficiale, începând de vineri de la ora 17:00. Preşedintele a renunţat şi la serviciile jandarmeriei. Şi Emil Boc a solicitat la întoarcerea sa în ţară, din Statele Unite ale Americii, să nu mai fie însoţit de poliţişti în coloana oficială.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: