Sorin Ovidiu Vîntu vinde iar gogoşi? Cât loc ocupă cele 100 de milioane de dolari pe care susţine că a făcut dragoste

Sorin Ovidiu Vîntu vinde iar gogoşi? Cât loc ocupă cele 100 de milioane de dolari pe care susţine că a făcut dragoste

Într-un interviu acordat publicaţiei Adevărul, Sorin Ovidiu Vîntu s-a lăudat că la sfârşitul anului 1990 a făcut dragoste cu soţia sa pe 100 de milioane de dolari, cash. Junaliştilor care i-au luat interviul nu li s-a părut nimic ciudat în afirmaţia fostului mogul şi chiar au promovat-o ca pe un adevăr necontestat. Un simplu calcul demonstrează că afirmaţia lui Vântu ridică multe semne de întrebare.

"La sfârşitului anului 1990, aveam un apartament cu patru camere, în Roman. Trei camere apucasem să le mobilez până la Revoluţie. A patra cameră, livingul, nu o mobilasem. La sfârşitului anului 1990 aveam în camera nemobilată 100 de milioane de dolari, cash. Am sărbătorit cu soţia mea de pe vremea aceea bând o şampanie şi făcând dragoste pe 100 de milioane de dolari, cash", a declarat Vîntu pentru Adevărul.

Afirmaţia ridică multe semne de întrebare, dacă se calculează ce masă şi cât spaţiu ar ocupa cele 100 de milioane de dolari.

Dacă ceea ce spune Sorin Ovidiu Vîntu este adevărat, înseamnă că în camera nemobilată a apartamentului său de pe vremea aceea exista o încărcătură de aproape o tonă, potrivit unui convertor online, dacă cele 100 de milioane de dolari erau toate bancnote în valoare de 100 de dolari (bancnota cea mai mare). Este o încărcătură destul de mare pentru un apartament.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dacă toate bancnotele erau de 100 de dolari, înseamnă că în livingul afaceristului ar fi existat un milion de hârtii. Acelaşi convertor folosit pentru calculul de mai sus arată că, dacă cele un milion de bancnote ar fi puse una peste alta, ar crea un teanc cu o înălţime de 100 de metri. Astfel, pentru ca bancnotele să încapă în cameră cu înălţimea de doi metri, ele ar fi trebuit împărţite în 50 de teancuri.

O altă problemă în afirmaţia afaceristului o reprezintă şi cea igienică. Potrivit unor teste, o singură bancnotă americană are cel puţin 3.000 de microbi.