Clotilde Armand pierde lupta pentru Sectorul 1. Cererea legată de fraudarea alegerilor, respinsă

Clotilde Armand pierde lupta pentru Sectorul 1. Cererea legată de fraudarea alegerilor, respinsă Clotilde Armand. Sursa Foto: EVZ

Clotilde Armand pierde războiul pentru funcția de primar al Sectorului 1. După scandalul legat de fraudarea alegerilor, Biroul Electoral Central i-a respins cererea. Astfel, George Tuță ar fi declarat câștigătorul acestui scrutin.

Cererea făcută de Clotilde Armand, respinsă de Biroul Electoral Central

Clotilde Armand a solicitat anularea scrutinului de duminică și organizarea unei noi sesiuni de alegeri. În acest sens, primarul Sectorului 1 a depus  și o cerere la  Biroul Electoral Central.

Clotilde Armand

Sursa foto: Arhiva EVZ

Mai mult, edilul susținea că au fost furate 1.000 de voturi. Reprezentanții BEC au respins cererea respectivă, spun sursele oficiale.  Astfel, în mod oficial, George Tuță devine primarul Sectorului 1.

Decizia reprezentanților Biroului Electoral Central

Comisia de la BEC a ajuns la concluzia că aceasta nu a prezentat probe care să susțină valul de acuzații. Mai mult, reprezentanții Biroului Electoral Central spun că procesul electoral s-a desfășurat în conformitate cu reglementările legale.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Candidatul declarat ales căruia i se va atribui mandatul de primar, conform art. 101, alin (2) din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul aleșilor locali: Tuță George-Cristian, Alianța Electorală PSD-PNL, cu 35910 voturi”, se arată în decizia Biroului Electoral Central.

George Tuță

George Tuță. Sursa foto: Facebook

Clotilde Armand a pierdut Primăria Sectorului 1

Acuzațiile făcute de Clotilde Armand nu au putut fi susținute de probe suficiente. Edilul susținea că alegerile din 9 iunie au fost fraudate, iar George Tuță nu ar fi obținut voturile necesare pentru a ajunge primar. De asemenea, ea a acuzat că procesele verbale ar fi fost modificate „din pix”, iar 1.000 de voturi ar fi dispărut din acte.

„Titularul cererii de anulare are sarcina de a dovedi săvârşirea unor fapte de încălcare a legii în legătură cu votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor, care, prin gravitatea, amploarea şi finalitatea urmărită prin săvârşirea lor, pot fi considerate fraude electorale şi care, în acelaşi timp, conduc la modificarea atribuirii mandatelor în circumscripţia electorală respectivă, Biroul Electoral Central constată că petentul nu a depus probe care să releve existenţa unor fraude electorale în circumscripţia nr. 1, sectorul 1, Bucureşti”, mai arată sursa menţionată.

Revista presei