Dispariții misterioase în Grecia. Turiști „înghițiți” de apele Mării Egee

Dispariții misterioase în Grecia. Turiști „înghițiți” de apele Mării Egee Sursa foto: Pixabay

Mai multe dispariții misterioase au fost înregistrate în insulele Greciei. Sâmbătă, un turist olandez a fost găsit mort pe insula Samos. Bărbatul a fost dat dispărut și căutat de autorități, familie și prieteni. Alte persoane sunt de negăsit.

Dispariții misterioase în Grecia

Duminica trecută, Michael Mosley, un renumit prezentator TV și autor britanic, a fost găsit mort pe insula Symi. Medicul legist a stabilit că acesta a murit miercuri, la scurt timp după ce a plecat într-o drumeție.

Dispariții misterioase, Grecia, plaja, statiune

Sursa Foto: Arhiva EVZ

Insulele Samos și Symi se află foarte aproape de coasta turcească a Mării Egee.

Trupul neînsuflețit al turistului olandez a fost găsit cu ajutorul unei drone. Pentru această misiune, au fost mobilizate numeroase echipaje de pompieri din Grecia. Cadavrul a fost descoperit într-o râpă. Formațiunea stâcoasă este localizată la aproximativ 300 de metri de locul în care bărbatul a fost observat ultima dată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Alte patru persoane au fost date dispărute

Valul de dispariții misterioase ridică numeroase semne de întrebare în rândul localnicilor. Alte patru persoane au fost date dispărute în ultimele zile.

Dispariția a două turiste din Franța a fost raportată la finalul săptămânii trecute. Cele două se aflau în vacanță pe insula Sikinos, situată în Ciclade, Marea Egee. În regiune trăiesc mai puțin de 400 de localnici. Ambele turiste au plecat de la hotelurile în care erau cazate pentru a se întâlni. În vârstă de 73 și respectiv 64 de ani, acestea nu au mai ajuns la destinație, fiind ulterior căutate de numeroase echipaje de pompieri.

Grecia

Sursa foto: Pixabay

Val de dispariții misterioase

Joi, un american în vârstă de 70 de ani a fost dat dispărut pe insula Mathraki. Situată în extremitatea nord-vestică a Greciei, aceasta este vizită de turiști din întreaga lume.

Alarma a fost dată chiar de gazda bărbatului, care le-a spus polițiștilor că acesta a plecat la o cafenea din apropiere. Misterul se adâncește în jurul acestui caz, după ce mai multe persoane au declarat că l-au văzut în compania unor femei. Conform presei internaționale, cele acestea ar fi părăsit insula.

Insula Mathraki se află la vest de Corfu și are în jur de 100 de locuitori. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, echipajele de pompieri au întâmpinat dificultăți.

Totodată, autoritățile de pe insula Amorgos caută un turist de 59 de ani, care nu s-a mai întors dintr-o drumeţie. Potrivit presei de peste Ocean, ar fi vorba despre șeriful adjunct din Hermosa Beach, California.