Florian Coldea l-a invitat pe Adrian Năstase la o cafea, după ce a fost pârât de Traian Băsescu

Florian Coldea l-a invitat pe Adrian Năstase la o cafea, după ce a fost pârât de Traian Băsescu Adrian Năstase. Sursa foto: Arhiva EVZ

Apar tot mai multe dezvăluri despre activitatea lui Florian Coldea în calitate de general SRI . Adrian Năstase a adus în discuție informații legate de unul dintre dosarele sale în care se presupune că ar fi fost implicat și Florian Coldea.

Adrian Năstase, avertizat de Traian Băsescu

Adrian Năstase a declarat că președintele Traian Băsescu i-ar fi comunicat că Florian Coldea ar fi fost cel care i-a întocmit dosarul în care a fost condamnat la doi ani de închisoare, legat de strângerea de fonduri în campania electorală din 2004.

După ce a primit o condamnare la doi ani de închisoare în dosarul „Trofeul Calității”, Adrian Năstase a relatat un episod care a avut loc în urma acestei sentințe. Fostul premier a fost găsit vinovat pentru implicarea sa în strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004.

Fostul prim-ministru al României a povestit că s-a întâlnit cu Traian Băsescu de Ziua Republicii Moldova, la scurt timp după ce a fost condamnat. Cu ocazia acestei întrevederi, Traian Băsescu i-a spus lui Adrian Năstase că dosarul penal îi fusese întocmit de Florian Coldea. Cu toate astea, Năstase i-a răspuns direct lui Băsescu că nu crede că lucrurile s-au desfășurat în acest mod, potrivit capital.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Traian Băsescu: „Adrian, să știi că nu eu ți-am făcut dosarele, ci Coldea”

Adrian Năstase a dezvăluit că existau discuții la un nivel înalt despre situația sa. El a menționat că cineva ar fi putut merge la Traian Băsescu și să-i sugereze să-și schimbe abordarea în cazul său, argumentând că nu ar trebui să fie condamnat.

Năstase a relatat că într-o zi, la recepția de Ziua Republicii Moldova, Traian Băsescu, cu care nu avusese un contact evident de ani de zile, i-a spus că dosarele nu le-a făcut el, ci Florian Coldea.

Fostul prim-ministru i-a replicat lui Băsescu că nu înțelegea de ce ar avea Coldea interesul să-i facă dosare și că el credea că Băsescu era cel care iniția dosarele, iar Coldea era instrumentul implicat în această acțiune.

„Era la un nivel foarte înalt. Cine ar fi putut să meargă la Băsescu și să-i spună: „schimbă-ți abordarea, nu trebuie condamnat Adrian Năstase.

La recepție, de ziua Republicii Moldova, Traian Băsescu, cu care nu vorbisem în mod evident de ani de zile, a venit și mi-a spus: „Adrian, să știi că nu eu ți-am făcut dosarele, ci Coldea.”

I-am spus „Traiane, nu înțeleg ce interes avea Coldea să-mi facă dosare. Eu cred că tu ai făcut dosarele, iar el a fost instrumentul care s-a ocupat de el.”, a declarat Adrian Năstase.

Florian Coldea

Sursa Foto: Facebook

Adrian Năstase a avut ocazia să vorbească cu Florian Coldea

După discuția cu Traian Băsescu, Adrian Năstase a avut ocazia să vorbească și cu Florian Coldea. Totuși, fostul general nu i-a oferit nicio explicație lui Năstase.

El a povestit că s-a întâlnit cu Florian Coldea câteva zile mai târziu, la înmormântarea lui Augustin Buzura, socrul lui Maior, unde acesta era prezent. La plecare, Năstase i-a spus lui Coldea că Traian Băsescu i-ar fi comunicat că Coldea ar fi fost cel care i-a întocmit dosarele.

Florian Coldea l-a invitat pe Adrian Năstase la o cafea pentru a-i povesti tot ce s-a întâmplat. Lucru care nu s-a mai întâmplat, căci Florian Coldea a dispărut și Năstase nu l-a mai întâlnit sau auzit de atunci.

„M-am întâlnit după câteva zile. A fost înmormântarea lui Augustin Buzura, socrul lui Maior, și era și el acolo. La plecare i-am spus: „uite, Băsescu mi-a spus că tu mi-ai făcut dosarele” și el mi-a răspuns: „trebuie să bem o cafea împreună și să-ți spun”. Evident că a dispărut în ceață. Nu l-am mai văzut de atunci, nu l-am mai auzit.”, a mai declarat Adrian Năstase.