Incident aviatic la Arad

Incident aviatic la Arad

Un avion ultrauşor a aterizat forţat aseară, după ce i s-a oprit motorul în timpul zborului, la aproximativ 30 de kilometri de Arad. Pilotul a evitat aterizarea pe calea ferată, dar în cădeera aeronava a rupt un fir de înaltă tensiune. Mircea Rus se află în prezent la Spitalul Judeţean Arad, cu un traumatism cranian uşor.

”Pilotul aeronavei, Rus Mircea, m-a sunat după incident. Mi-a zis că la un moment dat a avut o cădered e tracţiune la motor şi că, în faza de aterizare, a agăţat un fir de înaltă tensiune”, explică Dan Cojocaru, de la aeroclubul din Şiria.

Cât priveşte avionul, cei de la aeroclub spun că era unul dintre cele mai sigure. ”E un avionul CH701 STOL, care aterizează în orice condiţii de vânt sau de teren accidentat. E un avion sigur. Doar pilotul poate să da o declaraţie despre ce s-a întâmplat exact”, adaugă pilotul Dan Cojocaru.

La faţa locului au ajuns echipaje din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Arad, poliţişti, trei ambulanţe şi un echipaj SMURD. ”Am fost anunţaţi de un accident aviatic în apropiere de gara din localitate Şiria. Din primele date, reiese că pilotul, care efectua un zbor de instrucţie, a avut probleme la motor şi a încercat să aterizeze forţat. Din păcate aterizarea nu a ieşit, a atins un fir de înaltă tensiune care s-a rupt”, a precizat lt. Sorina Ambruş, purtător de cuvânt al ISU Arad.

Ne puteți urmări și pe Google News

20.000 de oameni, fără curent

În cădere, aeronava a rupt un fir de înaltă tensiune, lăsând mai multe localităţi în beznă timp de aproape două ore.

”Comuna Şiria, alcătuită din cele trei sate: Şiria, Galşa, Mâsca, nu are curent din cauză că a avut loc un accident aviatic şi s-a rupt un fir de înaltă tensiune, cred că în aceeaşi situaţie este şi oraşul Pâncota. În total, sunt afectaţi în jur de 15.000-20.000 de locuitori”, a declarat Valentin Bot, primarul comunei Şiria.

Din cauza firului de curent căzut pe calea ferată, trenul de pasageri Arad-Ineu a rămas blocat în câmp timp de două ore. Unii călători au plecat spre destinaţie, pe jos, în timp ce alţii au coborât din tren pentru a-şi face poze lângă avionul prăbuşit. O comisie de anchetă se va afla şi astăzi la locul incidentului.